İki kez oy kullandı, sosyal medyadan paylaştı, gözaltına alındı

Belçika'da yaşayan Şengül Erdoğan, hem Brüksel'de hem de İzmir'de havalimanında oy kullandı. Erdoğan, her iki yerde oy kullanırken çektirdiği fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaştı. Mükerrer oyun basına da yansıması üzerine Erdoğan gözaltına alındı.

İki kez oy kullandı, sosyal medyadan paylaştı, gözaltına alındı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sadi Güven, iki kez oy kullanan ve bunu sosyal medyadan duyuran bir kadının gözaltına alındığını açıkladı. Güven, “Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük” ifadesini kullandı.

Başkasına ait kimliklerle oy kullanmanın cezasının 5 yıl hapis olduğunu belirten Güven “Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika’da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir’de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük. Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk” açıklamasında bulundu.

ADALET BAKANI: SAHTECİLİK Mİ, ÖRGÜTLÜ MÜ? BAKILIYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de mükerrer oy kullanımı iddialarına ilişkin, “Şahsın örgüt kapsamında olup olmadığı, yoksa evrakta bir sahtecilik kapsamında mı yaptığı, örgütlü bir eylem midir, tüm bunlar doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma yürütüyor”dedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Yürütülen soruşturma ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “19/06/2018 günü bazı basın – yayın kuruluşlarında ve sosyal medya’da yer alan haber içeriklerinde ‘kendisine ait sosyal medya hesabında oy kullanırken çektirdiği fotoğrafları paylaşmak sureti ile mükerrer oy kullandığı intibaı yaratarak kamuoyunda vatandaşların yoğun tepkisine neden olan, Belçika’da yaşadığı bildirilen Şengül E isimli şahıs hakkında Yüksek Seçim Kurulu’nun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hitaben yapmış olduğu ‘ilgilinin çift kimlik taşıyıp taşımadığının araştırılması istemli’ suç duyurusu üzerine, başsavcılığımız tarafından 298 sayılı kanuna muhalefet /resmî evrakta sahtecilik suçlarından soruşturma başlatılarak, şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verilmekle yürütülen çalışmalar neticesinde şüpheli şahıs İzmir /Selçuk’ta gözaltına alınmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Belçika’da yaşayan Şengül Erdoğan isimli kadın hem Brüksel’de hem de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda oy kullandı, fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaştı. Brüksel’de sandık başında AK Partili seçmenlerle fotoğraflar paylaşan Erdoğan “Oyumuzuda kullandik vatanimiza milletimize hayirli olur yolumuza DEVAM ederiz inşallah” notunu ekledi.
Erdoğan İzmir’deki paylaşımına gelen “Maşallah komşum oyları çifter çifter kullandın bu herkese nasip olmaz” yorumuna da “Bu seferlik öyle oldu, nasip diyeyim” yanıtını verdi. Şengül Erdoğan’ın iki kere oy kullanmasına sosyal medyadan da tepkiler geldi. Olay, EkşiSözlük’te tartışıldı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER