ABD'den 'harekat' açıklaması: Suriye'de gerilim azaltılmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "IŞİD'in yenilgiye uğratılması ortak hedefinin desteklenmesi için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz" denildi.

ABD'den 'harekat' açıklaması: Suriye'de gerilim azaltılmalı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) başlattığı hava harekatına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü Ned Price, hava harekatının bölgede gerilimi tırmandırdığını ve 'operasyonun IŞİD’le mücadele hedefine zarar vereceğini' belirtti. Price, ABD'nin Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak herhangi bir askeri harekata karşı olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "ABD, Suriye ve Türkiye'de sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle içten taziyelerini ifade eder. Sivil hayatı korumak ve IŞİD'in yenilgiye uğratılması ortak hedefinin desteklenmesi için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden herhangi bir koordinasyonsuz askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER