ABD'den İncirlik açıklaması

ABD’den yapılan açıklamada Obama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıkları telefon görüşmesinde IŞİD’e karşı mücadeleyi derinleştirme çabalarını değerlendirdiği belirtildi. İncirlik konusunda anlaşmaya varıldığına dair iddialar hakkında ise yorum yapılmadı.

ABD'den İncirlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan açıklama yapıldı.

Açıklamada Obama ve Erdoğan’ın  yaptıkları telefon görüşmesinde IŞİD’e karşı mücadeleyi derinleştirme çabalarını değerlendirdiği belirtildi.

Beyaz Saray sözcüsü ABD’yle Türkiye arasında İncirlik’le ilgili yeni bir anlaşma olup olmadığı konusundaki soruya ise yorumda bulunmadı.

Ne olmuştu?

Medyada yer alan haberlere göre Türkiye’nin İncirlik Üssü’nün açılması konusunda ABD’yle anlaşma varıldığı, bu anlaşmaya göre ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Ağustos ayından itibaren IŞİD’e karşı gerçekleştirilecek bombardımanlarda İncirlik Üssü’nü de kullanacağı iddia edilmişti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında İncirlik Üssü’nün kullanıma açılması ile ilgili bir soru üzerine, “Niteliğini tam olarak ifade etmeyeceğim ama bir konsensüs, uzlaşma sağlanmıştır”demişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER