ABD'den Türkiye'ye seyahat  uyarısı 

ABD Dışişleri Bakanlığı, "seyahat ihtiyacını dikkatli biçimde gözden geçirmeleri"ni istedi. Türkiye'ye gelecek ABD vatandaşlarının kalabalık yerlerden uzak durmaları ve Güneydoğu kentlerine seyahat etmemeleri önerildi.

ABD'den Türkiye'ye seyahat  uyarısı 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarını Türkiye’ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Bakanlık, “Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarını Türkiye’deki terör örgütlerinin süregelen tehditlerine karşı uyarır” ifadesi kullanıldı.


ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Süren terör tehdidi nedeniyle, Amerikan hükümet personelinin güneydoğudaki belirli bölgelere seyahatlerine kısıtlamalar getirildiği, İstanbul ve Adana’daki personel ve ailelerinin faaliyetlerinin sınırlandırıldığı” belirtildi.

‘SEYAHAT İHTİYACINI GÖZDEN GEÇİRİN’

Açıklamada, Türkiye’ye ziyaret eden ABD vatandaşlarının “seyahat ihtiyacını dikkatli biçimde gözden geçirmeleri” ve “Güneydoğu’ya seyahatten kaçınmaları” tavsiye edildi. Uyarıda, Türkiye’de son iki yılda yaşanan saldırılar hatırlatıldı ve kamuya açık alanlarda yeni saldırılar olabileceği öne sürüldü.

‘TUTUKLANAN ABD VATANDAŞLARININ GÖRÜŞMELERİNE İZİN VERİLMEDİ’

Türkiye’de, ABD karşıtı söylemlerin arttığı belirtilen seyahat uyarısında; ABD vatandaşlarına karşı şiddet eylemleri olabileceği ifade edildi. OHAL nedeniyle güvenlik güçlerinin, herhangi bir zamanda herhangi bir kişiyi gözaltına alma dahil daha geniş yetkiye sahip olduklarına dikkat çekildi.

Açıklamada, Amerikan vatandaşlarının tutuklandığı, avukatları ya da aile üyeleriyle görüşmelerine izin verilmediği kaydedilirken, “Fiziksel olarak gözaltına alınmayan bazı ABD vatandaşları ya sınır dışı edildi ya da Türkiye’yi terk etmelerine yasak getirildi; terk yasağı getirilenlerin çoğu aynı zamanda Türk vatandaşlığı taşıyor” ifadesi kullanıldı.

ABD PERSONELİNİN BİRLİKTE SEYAHAT ETMESİNE KISITLAMA

ABD vatandaşlarının kabalık, protesto ve gösterilerden uzak durmaları istendi. İstanbul’da ikamet eden ya da kenti ziyaret eden ABD hükümet personeli ve ailelerinin bir arada toplanmaları ya da büyük gruplar halinde seyahat etmelerine kısıtlama getirildiği ve İstanbul’daki bazı mekanları konsolosluk onayı olmadan ziyaret etmelerinin yasaklandığı kaydedildi.

Yasaklanan mekanlar şöyle sıralandı:

– Alışveriş merkezleri gibi büyük kalabalık alanlar

– Yabancıların sıkça uğradığı ibadet yerleri

– Eğlence tesisleri, gece kulüpleri, spor ve kültür mekanları, kalabalık yaya trafikleri

– Tarihi mekanlar, anıtlar, büyük pazar yerleri ve müzeler dahil, İstanbul genelindeki turist mekanları

Uyarıda, Türkiye’deki ABD hükümet personelinin, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis ve Elazığ’ı ziyaret için izin almaları koşulunun geçerli kalmaya devam ettiği belirtildi. ABD hükümet personelinin Adana içindeki seyahatlerinin de kısıtlamaya tabi olabileceği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER