Avrupa'da Kobani eylemleri

Avrupa’nın birçok merkezinde düzenlenen eylemlerde Kobanê’de uluslararası kamuoyunun etkin bir şekilde eyleme geçmeyişi protesto edilerek direnişe destek çağrısı yapıldı.

Avrupa'da Kobani eylemleri
Avrupa’nın birçok merkezinde düzenlenen eylemlerde Kobanê’de uluslararası kamuoyunun etkin bir şekilde eyleme geçmeyişi protesto edilerek direnişe destek çağrısı yapıldı.


DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Türk Konsolosluğu önünde yapılan eylem ile AKP hükümetinin DAİŞ işbirliğini protesto edildi.

Alman gruplarının düzenlediği ve Kürtlerin de destek verdiği eylem dün saat 11:00 -13:00 arasında Düsseldorf Türk konsolosluğu önünde yapıldı 100 kişilik bir grubun toplandığı eylemde, sık sık Türk devleti karşıtı sloganlar atıldı.

Kentteki Kürtler, bugünde Paris katliamının protesto için Fransız Konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenliyor. Ardından merkezi Tren İstasyonu’nun önüne giderek, 3 günlük çadır eylemi kuracak.

DRESDEN

Dresden ise Kürtler DAİŞ çetelerinin Kobanê saldırısını protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Almanların da destek verdiği eylem kent merkezinde yapıldı. 600 kişinin katıldığı yürüyüşte yapılan konuşmalarda, DAİŞ çetelerinin Kürdistan’da bir katliam peşinde olduğu vurgusu yapılarak, uluslararası güçleri acil müdahaleye çağrıldı.

SALZGITTER-LEBENSTEDT

Almanya’nın Salzgitter-Lebenstedt şehrinde Kobanê’deki direnişe destek için bir eylem düzenlendi.

Alman Sendikalar Birliğinin desteklediği eylemde çok sayıda Kürdistanlı ve dostları hazır bulundu. Yaklaşık 1 saat süren mitingde Kobanê için bir uluslararası koridor açılması istenirken Kürt güçlerine yardım için de bildiriler dağıtıldı.

KARLSRUHE

Almanya’nın Karlsruhe şehrinde ise Kürt Kültür Merkezi tarafından bir stand eylemi organize edildi. Akşam saat 5’te şehir merkezindeki Stephanplatz’da kurulan standın açılışında kısa bir miting gerçekleştirildi. Eylemde Kürt Demokratik Toplum Merkezi adına Derviş Yıldız, Karlsruhe Listesi adına Lüpo Krammer ve PDK adına Nizar Emer birer konuşma yaptı. Konuşmacılar Kobanê için bir an önce harekete geçilmesini isterken PKK yasağının da kaldırılmasını istedi.

TORİNO

İtalya’nın Torino şehrindeki Castello meydanında da Kobanê ile dayanışma eylemi düzenlendi. Yüzlerce İtalyanın katıldığı eylemde RAI televizyon stüdyolarının önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Burada oturma eylemi yapan göstericiler “Biji Berxwedane YPG”, “Biji Kobanê”, “Viva Kurdistan” sloganları attı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse şehrinde ise Rojava ile dayanışma komitesi kuruluşunu ilan etti. Komünist Parti lokalinde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla ilan edilen Komite, gerek insani yardım herekse de PYD ve YPG yetkililerinin Fransa’daki temsilcileriyle hükümet arasındaki görüşmelerin cesaretlendirilmesi gibi görevleri kuruluş amaçları arasında saydı. Komünist Parti, Yeni Anti-Kapitalist Parti ve Küresel Kadın Yürüyüşü gibi örgütlerin desteklediği Komite, Cumartesi günü saat 16’da düzenlenecek Kobanê ile dayanışma yürüyüşüne herkesi çağırdı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER