Fransa'da yoğun bakım hemşirelerine her ay 100 euro ikramiye verilecek

Omicron vakalarının rekor seviyelere çıktığı Fransa'da, yoğun bakım birimlerinde çalışan hemşireleri teşvik etmek için her ay 100 euro ek ödeme kararı alındı.

Fransa'da yoğun bakım hemşirelerine her ay 100 euro ikramiye verilecek

Omicron varyantı nedeniyle korona virüsü vaka sayılarında rekor artışa sahne olan ve önlemleri sıkılaştırma kararı alan Fransa'da, yoğun bakım hemşirelerine de teşvik kararı alındı. Buna göre, Covid-19'la mücadelede ön cephede olan hemşirelere ocak ayından itibaren her ay ek olarak 100 euro ödenecek.

Kararı açıklayan Fransa Başbakanı Jean Castex, yoğun bakım birimlerinde çalışmanın cazibesini, kalitesini ve koşullarını geliştirmeyi amaçladıklarını, bu birimlerde çalışanların yeteneklerini teslim etmek istediklerini söyledi. 

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran'ın da önümüzdeki hafta hastanelerdeki çalışan eksikliğinin azaltılması için bazı yeni önlemler açıklayacağı belirtiliyor. 

Fransa'da Omicron varyantının çok hızlı yayılması devlet hastanelerinin yoğun bakım birimleri üzerine ekstra yük bindirirken, dün yeni önlemler açıklanmıştı. Buna göre pazartesi gününden başlayarak ülkede üç hafta boyunca mümkün olan iş yerlerinde haftada en az üç gün evden çalışmak zorunlu olacak; kent merkezlerinde sokakta maske zorunluluğu geri gelecek; kapalı alanda yapulan etkinlikler en fazla 2 bin, açık alan etkinlikleri de 5 bin kişi ile sınırlanacak. Ayrıca toplu taşımada yemek ve içecek yasaklanacak, bar ve restoranlarda da herkes oturmak zorunda olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER