İran'da idam cezası verilen Kürt rapçinin itirazı kabul edildi

İran'daki devam eden gösterilere destek veren ve idam cezasına çarptırılan rapçi Samin Yasin'in temyiz başvurusu kabul edildi.

İran'da idam cezası verilen Kürt rapçinin itirazı kabul edildi

Mahsa Jîna Amini'nin öldürülmesinin ardından devam eden protestolara katıldığı gerekçesiyle hakkında idam cezası verilen Kürt rapçi Samin Yasin'in temyiz talebi Yüksek Mahkeme'de görüşüldü. Mahkeme soruşturmadaki eksiklik nedeniyle davayı kararı alan mahkemelere geri gönderdi.

İran Yargı Erki'nin yayın organı Mizan'da yer alan ilk haberde "Yüksek Mahkeme, isyanlarla ilgili suçlanan Muammed Kubadlu ve Samin Seydi Yasin'in temyiz için yaptıkları başvuruyu kabul etti" denildi. 

KUBADLU'NUN BAŞVURUSUNUN KABUL EDİLDİĞİ REDDEDİLDİ

Ancak İran makamları daha sonra yaptıkları açıklamada temyiz talebi kabul edildiği duyurulan Muammed Kubadlu adlı İranlının talebinin henüz kabul edilmediği açıklandı.

Kubadlu eylemler sırasında bir polisi öldürmek ve beş polisi yaralamak suçundan idam cezası almıştı. 50'den fazla kişinin idam edilme riskiyle karşı karşıya İran'da 500'den fazla eylemcinin de gösteriler sırasında öldürüldüğü bildiriliyor.

Rapçi Samin Yasin yargılandığı davada, "polis memurlarını öldürme girişimi" ve "devrimci şarkılar söylemek"le suçlanarak idam cezası verilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER