İran'da korona virüsünden ölenlerin sayısı 194'e yükseldi

Komşu İran'da korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 194'e yükselirken, ABD Başkanı Donald Trump'la aynı konferansa katılan bir kişide virüs tespit edildi. İşte korona virüsü salgını konusunda dünya çapındaki son gelişmeler...

İran'da korona virüsünden ölenlerin sayısı 194'e yükseldi
Korona virüsü nedeniyle komşu İran’da ölenlerin sayısı 194’e yükselirken, ABD’de de Başkan Donald Trump dahil en üst düzey yetkililerin katıldığı bir konferansa giden bir kişide virüs tespit edildi. İşte dünya çapındaki son gelişmeler:


İRAN: ÖLÜ SAYISI 194’E YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı, ülkedeki toplam vaka sayısının 6 bin 566’ya, ölü sayısının 194’e yükseldiğini açıkladı.

Öte yandan, İran’dan Avrupa’ya tüm uçuşlar şu an için askıya alındı.

İSVİÇRE’DE İKİNCİ ÖLÜM

İsviçre’nin Basel-Land kantonundaki Liestal kentinde bir kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğü açıklandı. Ülkedeki ölü sayısı ikiye yükselirkeni toplan vaka sayısı 281.

SUUDİ ARABİSTAN’IN KATİF BÖLGESİNDE FİİLİ KARANTİNA

Suudi Arabistan ülkede dört yeni vakanın daha tespit edildiğini duyururken, Katif bölgesine giriş çıkışlar askıya alındı. Suudi devlet ajansı, Katif’de hayati önem taşıyan kurumlar haricinde kamu ve özel sektörde tüm çalışmalar askıya alındı.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki toplam vaka sayısının 11’e yükseldiğini duyurdu. Virüs kaptığı tespit edilen dört yeni kişinin, yakın zamanda İran’a seyahat etmiş bir kişiyle temas ettiği belirtildi.

TRUMP’IN KONFERANSINDA VİRÜS

Amerikan Muhafazakârlar Birliği, geçtiğimiz hafta Maryland’de düzenlenen konferansının bir katılımcısında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı. Konferansa ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve başka yöentim yetkilileri de katılmıştı. Virüs tespit edilen kişinin Trump’la aynı salonda bulunmadığı belirtiliyor. Trump ise konferansta virüsü kapmış olmaktan kaygı duyup duymadığıyla ilgili soruya “En ufak bir endişem yok” yanıtını verdi.

WASHINGTON DC’YE SIÇRADI

ABD’li yetkililer ülkenin başkenti Washington DC’de ilk kez korona virüsü vakası tespit edildiğini açıkladı. 50’li yaşlarındaki erkek hastanın virüsü bir yolcu gemisinden kaptığı sanılıyor.

ABD’de ölü sayısı 19’a, vaka sayısı ise yaklaşık 400’e yükselmiş durumda.

PAPA FRANCIS’TEN VİDEOLU AYİN

İtalya’da 16 milyon kişinin yaşadığı 15 bölge karantina altına alınırken, Papa Francis’in Vatikan’daki pazar ayini video üzerinden yapıldı.

ERBİL’DE İKİNCİ VAKA

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de ikinci korona virüsü vakası tespit edildi. İran’a ameliyat olmak için giden 49 yaşındaki bir kadına Erbil’e döndükten sonra yapılan testin pozitif çıktığı açıklandı.

BULGARİSTAN’DA İLK VAKA

Türkiye’nin komşusu Bulgaristan’ın yanı sıra Kolombiya, Vatikan, Peru, Sırbistan, Maldivler ve Togo ilk vakalarını bildirdi. Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya’daki vaka sayısı altıya yükseldi.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER