İsrail füzelerle saldırdı, Suriye Golan'ı vurdu

İsrail, Suriye'deki hava savunma ve radar sistemlerini füzelerle hedef aldı. SANA, füzelerin büyük çoğunluğunun havada imha edildiğini öne sürdü. Suriye ordusu ise Golan'daki İsrail askeri hedeflerini vurdu...

İsrail füzelerle saldırdı, Suriye Golan'ı vurdu
Suriye ile İsrail arasında salı günü ‘karşılıklı roket atışı yapıldığı’ suçlamalarının ardından başlayan gerilim bu sabaha doğru da devam etti.


İsrail ordusu, Suriye’deki İranlı milis güçlerini İsrail’e ’20 roket atmakla’ suçladı. Şam medyası, bu suçlamanın ardından, perşembe sabah erken saatlerde, İsrail’in Suriye’ye çok sayıda füze attığını ve füzelerin ‘bir bir düşürüldüğünü’ duyurdu.

GOLAN’DA PATLAMA SESLERİ

Reuters haber ajansı, İsrail’in perşembe sabahı Suriye’ye yönelik füze atışının daha önceki saldırılardan çok daha yoğun olduğunu aktardı.

Bu gelişmenin ardından İsrail-Suriye sınırında yer alan Golan Tepeleri’nde sirenlerin aktive edildiği ve patlama sesleri geldiği belirtildi.

İSRAİL’DEN SIĞINAK UYARISI

İsraillilerin sığınaklara girmeleri yönünde uyarıldığı belirtilirken, sosyal medya kullanıcıları İsrail tanklarının Suriye mevzilerini vurduğu ve Suriye toplarının ise İsrail hedeflerini bombaladığını ifade etti.

NELER OLUYOR?

Gerilim, Suriye’nin salı günü İsrail’i, Şam’ın güneyindeki bir askeri üsse hava saldırısı düzenlemekle suçlamasıyla başladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail’in Şam yakınlarındaki üsse düzenlediği saldırıda 8’i İranlı, en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu. Gözlemevi, saldırının hedefinde de İranlı birlikler ve Hizbullah milislerinin bulunduğu söyledi.

Suriye resmi medyası da hava savunma sistemlerinin aynı gün iki İsrail füzesini imha ettiğini belirtti. Gerilim ertesi gün de devam etti.

İsrail ordusundan perşembe günü yapılan açıklamada ise Suriye’deki İranlı milis güçlerinin, Golan Tepesi’nde konuşlanan İsrailli askeri mevzilerine 20 civarında roket attığını, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını öne sürdü.

Golan Tepesi’ndeki İsrail askerleri…

‘MİSİLLEME YAPTIK’

İsrail ordusu sözcüsü Jonathan Conricus, Suriye’den yapılan saldırıya misillemeyle karşılık verildiğini söyledi.

Conricus, İsrail’i hedef aldığını iddia ettiği 20 atışın İran Devrim Muhafızları Ordusu’na özel kuvvetler Kudüs Gücü tarafından yapıldığını kaydetti ve “Roketlerin bazıları İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildi” dedi.

İsrail’in misilleme yapıp yapmadığı sorusuna da Conricus, “Misilleme yaptık ama bununla ilgili ayrıntılara sahip değilim” yanıtını verdi.

Suriye resmi medyası SANA ise askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail’in Suriye’nin güneyindeki Kuneytra vilayetine bağlı Baas şehrine topçu atışı yaptığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre İsrail roketlerinin hedefinde Suriye ordusunun askeri mevzileri ve Baas şehrindeki müttefik kuvvetler vardı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, “Suriye hava savunma sistemleri İsrail’in yeni roket saldırılarına karşı koyuyor, onlarca İsrail füzesini Suriye hava sahasında birer birer düşürüyor” dedi.

Suriye devlet televizyonu da hava savunma sistemlerinin düşen roketlerin imha edildiği görüntüleri gösterdi. (BBC Türkçe) 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER