Reuters: ABD Kabil'de hava saldırısı düzenledi

Perşembe günü IŞİD-K'nın intihar saldırısına sahne olan Kabil'den yeni bir patlama haberi geldi. Patlamanın ABD saldırısından kaynaklandığı, IŞİD militanlarının hedef alındığı belirtiliyor.

Reuters: ABD Kabil'de hava saldırısı düzenledi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de perşembe günü 13'ü ABD askeri yaklaşık 170 kişinin öldüğü saldırının ardından bugün de bir patlama meydana geldi. Bölgedeki kaynaklar patlamanın roket saldırısından kaynaklandığını duyururken, Reuters'a konuşan iki ABD'li yetkili Kabil'de askeri saldırı düzenlediklerini açıkladı. Yetkililer, saldırıda IŞİD-K militanlarının hedef alındığını söyledi. 

TALİBAN: ABD İNTİHAR SALDIRGANINI VURDU

AP ajansına açıklama yapan Taliban sözcüsü ise ABD'nin hava saldırısında, Kabil havalimanında intihar saldırısı düzenlemeyi planlayan bir intihar bombacısının içinde bulunduğu aracın hedef alındığını söyledi.

AP: BİR ÇOCUK ÖLDÜ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, patlamanın ardından kentten dumanların yükseldiği görülüyor. AP ajansı, saldırıda bir çocuğun öldüğünü duyurdu.

CUMA GÜNÜ DE İKİ IŞİD ÜYESİ HEDEF ALINDI

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası Kabil'den tahliyelerin gerçekleştirildiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın dışında perşembe günü intihar saldırısı düzenlenmiş, 13'ü ABD askeri olmak üzere yaklaşık 170 kişi ölmüştü. Taliban'dan kaçmak isteyen binlerce Afganın beklediği havalimanı kapılarının hemen dışında düzenlenen saldırıyı, IŞİD'in Horasan kolu olan IŞİD-K üstlenmişti. 

'ABD YENİ MİSİLLEMELER PLANLIYOR'

ABD ise misilleme olarak Afganistan'da iki IŞİD-K militanını insansız hava aracı ile öldürdüklerini açıklamış, Taliban Afganistan topraklarında kendilerine danışılmadan düzenlendiği gerekçesiyle saldırılara tepki göstermişti. Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise bugün yaptığı açıklamada misilleme adına daha fazla hava saldırılarının ve 'başka operasyonların' gözden geçirildiğini açıklamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER