İsrail'de Covid vakaları tavan yaptı: Ocak ayından bu yana en yüksek vaka kaydedildi

Delta varyantının yayıldığı İsrail'de, Ocak 2020'den bu yana en yüksek korona vakası kaydedildi. Son bir günde 10 bin 118 kişinin testi pozitif çıktı.

İsrail'de Covid vakaları tavan yaptı: Ocak ayından bu yana en yüksek vaka kaydedildi

Korona virüsünün Delta varyantının yayılmaya devam ettiği ve 12 yaş üzeri herkes için üçüncü doz aşı kararı alınan İsrail'de, ocak ayından bu yana en yüksek korona virüsü vakası tespit edildi. İsrail Sağlık Bakanlığı, son bir günde 10 bin 947 kişinin korona virüsüne yakalandığını açıkladı. Ülkedeki bir önceki en yüksek vaka sayısı, 10 bin 118 kişi ile 18 Ocak günü kaydedilmişti.

İsrail, aşılama kampanyasına en erken başlayan ülkelerden biri olmuştu. Ülkede ilk aşılar 20 Aralık 2020'de yapılırken, İngiltere'de 1.2 milyon kişinin verilerine dayanarak yapılan bir araştırmada göre, Pfizer/BioNTech aşısının koruma oranının altı ay içinde azalmaya başladığını ortaya koymuştu.

Okulları yarın tamamen açmaya hazırlanan İsrail'de, Delta nedeniyle artan vakalar nedeniyle hafta sonunda 12 yaşından büyük herkesin üçüncü doz aşı yaptırması kararı alınmıştı. Ülkedeki üçüncü doz aşılar Pfizer/BioNTech ile yapılacak.

İsrail'in 9.3 milyon kişilik nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ı, yetişkin nüfusunun da yüzde 80'i iki doz aşı yaptırmış durumda. Öte yandan, aşı olanların hastalığı hafif geçirdiği biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2021, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER