Rusya'dan Türkiye'ye 'Suriye' çağrısı: Aşırı askeri güç kullanmaktan kaçının

Rusya'dan, Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki hava harekatı konusunda Türkiye'ye itidal çağrısı geldi.

Rusya'dan Türkiye'ye 'Suriye' çağrısı: Aşırı askeri güç kullanmaktan kaçının

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'yi Suriye'de 'aşırı askeri güç' kullanmaktan kaçınmaya ve itidal göstermeye çağırdı. Rus haber ajansı RIA'nın aktardığına göre Moskova yönetimi, Türkiye'nin 'Kürt sorununa barışçıl bir çözüm araması gerektiğini' bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başlattığı hava harekatı konusunda Ankara'nın kendilerine önceden bilgi vermediğini söyleyen Lavrentyev, "Türk meslektaşlarımıza, Suriye'nin sadece kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde değil, tüm topraklarda gerilimin tırmanmasını önlemek için belirli bir itidal göstermeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 'BIDEN DA PUTİN DE BİLİYOR' DEMİŞTİ

Katar ziyareti dönüşü basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu operasyonla ilgili ne Sayın Biden’la ne Sayın Putin’le herhangi bir görüşme yapmış değiliz. Fakat bizim her an bu bölgede bu tür şeyleri yapabileceğimizi zaten sayın Biden da sayın Putin de biliyor" demişti. Erdoğan, şöyle konuşmuştu: 

"Nitekim bu olayda da olduğu gibi, her zaman söylüyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz... Türkiye’nin güvenlik teşkilatı, bizler icazetli çalışmıyoruz. Biz eğer bir adım atacaksak bunun kararını veririz ve bu adımı da atarız. Bu konuda Amerika artık bizi bilmesi lazım. Herhalde biliyordur. Bundan sonraki süreçte zaten bizim çok daha önemli adımları kararlı bir şekilde nasıl atacağımızı, atmamız gerektiğini de inşallah hepsi görecek. Bizim tabii üzüntümüz şu; biz Amerika’yla NATO’da beraberiz. Ancak binlerce araç, gereç, mühimmat, silah bütün bunları Suriye’deki terör bölgesine maalesef bu Amerika göndermiştir. Bu sayın Obama döneminden itibaren olmuş, sayın Trump döneminde sürmüş, sayın Biden döneminde de devam etmektedir."  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER