Şengal'de HPG-YBŞ'den IŞİD konvoyuna pusu: 18 ölü

Şengal’de HPG-YBŞ birlikleri tarafından IŞİD konvoyunu yönelik gerçekleştirilen bir pusu eyleminde 18 çete öldürüldü. Cidale köyü yakınlarında yaşanan bir çatışmada ise 4 çetenin öldüğü bildirdi.

Şengal'de HPG-YBŞ'den IŞİD konvoyuna pusu: 18 ölü
Şengal’de HPG-YBŞ birlikleri tarafından IŞİD konvoyunu yönelik gerçekleştirilen bir pusu eyleminde 18 çete öldürüldü.  Cidale köyü yakınlarında yaşanan bir çatışmada ise 4 çetenin öldüğü bildirdi.


Kürdistan Halk Savunma Güçleri (HPG) ile Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Şengal’de IŞİD çetelerine karşı eylemlerini arttırdı.

Dün akşam saatlerinde HPG-YBŞ birlikleri ile çeteler arasında şiddetli çatışma meydana geldi.

HPG-YBŞ birlikleri dün akşam saat 18.45 sularında Şengal merkezinin girişinde IŞİD çetelerine ait bir konvoyu pusuya düşürdü. Eylemle sonucu 45 dakika süren çatışmada çetelere ait biri doçka taşıyan 2 araç imha edilirken 3 araç da darbelendi. Çatışmada araçlarda bulunan 18 IŞİD çete mensubu öldürüldü.

Cidale köyü yakınlarında ise YBŞ ile IŞİD çeteleri arasında bir çatışma meydana geldi. Hareket halindeki IŞİD çeteleri ile yaşanan, yaklaşık bir saat süren çatışmada 4 çetenin öldüğü öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER