Suriye: Ankara Türk Ordusunu Maceraya Sürüklememeli

Suriye Dışişleri Bakanlığı, TSK'nın sınırda düşürdüğü Suriye uçağı ile ilgili "Ankara Türk ordusunu maceraya sürüklememeli." açıklamasında bulundu.

 Türk F-16'ları sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağını düşürdü. Konuyla ilgiliSuriye Dışişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi.

Bakanlık, "Suriye'nin egemenlik haklarına karşı Türkiye eşi görülmemiş bir düşmanlık sergiliyor. Türk hükümeti saldırganlığa son vermeli. Ankara Türk ordusunu maceraya sürüklememeli." açıklamasından bulundu.

"TÜRKİYE TERÖRE DESTEĞİNİ KESMELİ"

Bölgede çatışmaların bir süredir devam ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Teröristlerin Suriye topraklarına girmesi için Türk topraklarından tank desteği verildi. Türkiye'den yapılan düşmanlık ve terör desteği kesilmeli."

"ERDOĞAN'IN İFLASINI YANSITIYOR"

Suriye rejimi, Türkiye'nin "Suriye egemenliğini hedef alan askeri saldırılarının görülmemiş ve haksız" olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "iflasını yansıttığını" iddia etti.

Sara haber ajansı tarafından yayınlanan ve Suriye Dışişleri Bakanlığı'ın bir "resmi kaynağına" dayandırılan açıklamada Türkiye'nin "son iki günSuriye'nin Kassab bölgesinde gerçekleştirdiği askeri saldırıların" Türkiye'ninSuriye krizinin başlangıcından bu yana bu ülkedeki olaylara nasıl "karıştığını" yansıttığı öne sürüldü.

"TÜRKİYE'NİN ASKERİ SALDIRILARI, ERDOĞAN'IN BAŞARISIZLIĞI"

Söz konusu kaynak, "Türkiye'nin ciddi askeri saldırılarının Erdoğan'ın Türk halkının ihtiyaçlarını karşılamadaki başarısızlığını yansıttığını" savunurken Türk halkının "Türk hükümetinin Suriye'ye karşı yürüttüğü düşmanca politikalarını ve Erdoğan'ın karıştığı yolsuzlukları da reddettiği" iddiasında da bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı kaynağı, "Tırmanma, Erdoğan hükümetinin agresif politikaları ve silahlı terör gruplarına açıkça sağladığı destek çerçevesinde geldi" gibi suçlamaları da dile getirdikten sonra "Suriye, Erdoğan hükümetinden saldırıları ve teröre desteği durdurmasını ve BM Güvenlik Konseyi"nin ilgili kararlarına saygı göstermesini talep ediyor" ifadelerini de kullandı.

Açıklamada ayrıca Suriye'nin Türk hükümetinin "Türk halkına karşı sadece kardeşlik ve iyi komşuluk duygularını besleyen ve iyi ikili ilişkileri sürdürmek isteyen komşu bir ülkeyi hedef alan haksız maceralara Türk ordusunu karıştırmaktan kaçınması talebi" de seslendirildi.

ASKERİ KAYNAKLAR: İSYANCILARI TAKİP EDERKEN DÜŞÜRÜLDÜ

Suriye devlet televizyonuna konuşan Suriyeli askeri kaynaklar da, uçağın Lazkiye'deki isyancıları takip ederken Türkiye tarafından düşürüldüğünü belirtti. Suriye ordusundan bir sözcü, pilotun kendini fırlatarak kurtulduğunu söyledi. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER