YPG: 13 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçılarının DAİŞ çetelerine yönelik eylemleri 85. gününde de sürdü. Eylemlerde 13 çete öldürüldü.

YPG: 13 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 85. gününde de devam ettiğini belirtti.

“Dün gece doğu cephesinde güçlerimiz çetelerin daha önce işgal ettiği kimi noktalara yönelik saldırılar gerçekleştirmiştir” diyen YPG,  “Kaniya Kurda ve Sukul Hal mıntıkalarında gerçekleştirilen saldırılarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet B7 roketatar ve 1 adet kalaşnikof silaha el koymuştur” diye belirtti.

Güneydoğu cephesinde bulunan Azadi Meydanı çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik dün gece bir eylem gerçekleştirildiğini kaydeden YPG, tespit edilen 2 çetenin öldürüldüğünü ifade etti.

5 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Basın Merkezi açıklamasında devamla şunlar belirtildi: Güney cephesinde çetelerden kurtarılan alanlarda hakimiyetini pekiştiren güçlerimize yönelik sızma girişiminde bulunan çete grupları etkili bir şekilde vurulmuştur. Stratejik hastane bölgesine yönelik düzenlenen girişimde tespit edilebilen 5 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz bu cephede 1 adet kalaşnikof, 1 adet raxt ve çanta ile 20 adet el bombası ele geçirmiştir.

1 ARAÇ İMHA EDİLDİ

Kobanê'nin 10 kilometre batısında bulunan Selîm köyü çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 araç imha edilmiş fakat ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.”

Doğu cephesinde yaşanan çatışmalarda 1 YPG/YPJ savaşçısının da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER