Kar Yağdı, Okullar Tatil, Seferler İptal

Yoğun kar yağışı nedeniyle 14 ile bağlı ilçelerin bazılarında okullar tatil edildi. Uçak ve deniz ulaşımında iptaller yaşanıyor.

Kar Yağdı, Okullar Tatil, Seferler İptal
Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu pek çok il ve ilçede ilk ve ortaöğretim okulları tatil edildi.


Hakkari
BurdurBalıkesir illerinin yanı sıra, Uşak Ulubey ve Sivaslı ilçelerinde, Çankırı merkez, Çerkeş, Korgun, Eldivan, Atkaracalar, Bayramören, Yapraklı ile Orta ilçelerinde, Denizli Kale, Güney, Çameli ve Buldan ilçelerinde, Eskişehir Seyitgazi ilçesinde, Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, Manisa Kula’da, Maraş Göksun’da, Kütahya merkez, Simav ve Tavşanlı'da, Konya’nın Hadim, Taşkent ve Derebucak ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. 

Sefer iptalleri

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada kötü hava koşulları nedeniyle 10-11-12 Şubat günlerinde 91 uçak seferinin iptal olduğu belirtildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri de (İDO) karşılıklı Yenikapi – Bursa hızlı feribot seferlerinin yanı sıra Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğiniaçıkladı.

Bursa Deniz Otobüsleri’nden (BUDO) yapılan açıklamada ise bugün yapılması beklenen Mudanya-Kabataş ve Armutlu-Kabataş seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Bugünden itibaren…

Bugün Doğu Karadeniz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu dışında kalan yerlerde kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yarından itibaren kar yağışı azalacak. 12 Şubat Perşembe günü Marmara’nın güneyi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı olacak. Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu genelinin yağmurlu olması beklenirken Ege ve Akdeniz güneşli olacak.

Cuma günü Marmara’da Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu genelinde yağmur beklenirken diğer bölgelerin güneşli olacağı tahmin ediliyor.

14 Şubat Cumartesi günü ve 15 Şubat Pazar günü ise Güneydoğu ve Doğu Karadeniz dışında tüm yurt parçalı bulutlu ve güneşli olacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER