ÖSYM Güvenlik Nedeniyle Cizre'de Sınav Yerlerini Değiştirdi

Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizre ilçesinde gireceği YGS sınav merkezleri, güvenlik gerekçesiyle değiştirildi.

ÖSYM Güvenlik Nedeniyle Cizre'de Sınav Yerlerini Değiştirdi
Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizreilçesinde gireceği YGS sınav merkezleri güvenlik gerekçesiyle Şırnak merkeze bağlı Cudi ve Gabar dağlarının eteklerinde bulunan belde ve köylere aktarıldı. Cizre ilçe merkezi yerine Şırnak'ın belde ve köylerinde sınava girecek olan öğrenciler, bazı köylerin şehir merkezine çok uzak ve ulaşım sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Bu öğrenciler kış koşullarında sınav yapılacak yerlere nasıl ulaşacaklarını düşündüklerine söyledi.


"CİZRE'DE SAĞLAYAMADIĞIN GÜVENLİĞİ, CUDİ VE GABAR'DA NASIL SAĞLAYACAKSIN"

Eğitim- Sen İdil Şube Başkanı İdris Kartal da ÖSYM'nin aldığı kararı eleştirerek, Cizre'de sağlanamayan güvenliğin Cudi ve Gabar'daki köylerde nasıl sağlanacağını sordu. İdris Kartal, "Öğrencilerimizin bu durumdan dolayı psikolojileri bozuldu. Devletin onları cezalandırdığını düşünüyorlar.

"100 KİLOMETRE UZAKTAKİ KÖYE NASIL ULAŞACAKLAR"

Sınavın olacağı gün 100 kilometre uzaklıktaki köye nasıl ulaşacaklar? Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz var, bunlar nasıl gidecek sınav olacak yerlere. Devlet 100 bin kişinin yaşadığı ve binlerce kolluk kuvvetinin olduğu Cizre'de sınav için güvenlik alamıyorsa, Cudi'nin ve Gabar'ın en tepesinde bulunan köylerde nasıl önlem alacak çok merak ediyoruz?" dedi

ÖSYM Güvenlik Nedeniyle Cizre'de Sınav Yerlerini Değiştirdi
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER