Basel ve çevresinde HDP'ye yoğun ilgi

Basel ve çevresinde 25. dönem milletvekili seçimleri kapsamında başlatılan çalışmalarda HDP’ye yönelik yoğun ilgi yaşanıyor.

Basel ve çevresinde HDP'ye yoğun ilgi
Basel ve çevresinde 25. dönem milletvekili seçimleri kapsamında başlatılan çalışmalarda HDP’ye yönelik yoğun ilgi yaşanıyor. Yapılan çalışmalara yönelik bilgi veren Basel bölge seçim komisyonu üyelerinden Mustafa Demir, şimdiye kadar bire bir 6 bin seçmenle görüştüklerini ifade ederek “Seçmenlerle yaptıkları görüşmelerde daha önceki seçimlerde tercihini özellikle CHP’den yana koyan alevi seçmenin bu defa oyunu HDP’ye vereceklerinin kararını aldığını” dile getirdi.


7 Haziran’da yapılacak 25 dönem genel milletvekili seçimleri öncesinde Avrupa’daki demokratik kitle örgütleri başta olmak üzere her kesimden insanın HDP’yi desteklemek için başlattığı seçim çalışmalarında HDP’ye yönelik yoğun bir ilginin olduğu ortaya çıkmaya devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) desteklemek amacıyla İsviçre’nin Basel kentinde bir araya gelen demokratik kitle örgütleri kurdukları seçim komisyonuyla birlikte hummalı bir çalışma yürütüyor.

Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Sosyalist Yeniden Kuruluş (SYK), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Basel Eğitim Kültür Sanat Merkezi (BEKSAM), İTİF, İDHF, SDP, İGİF, gibi demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları HDP Basel seçim komisyonu Basel ve çevresinde bulunan yaklaşık 25 bin Türkiyeli seçmene yönelik çalışmalara yürütüyor.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI HER ALANDA

Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi binası başta olmak üzere komisyon içerisinde bulunan diğer örgütlerin dernekleri de aynı zamanda HDP secim bürosu olarak kullanılıyor. Burada seçmenlerin nasıl oy kullanması gerektiğine yönelik bilgilendirmelerin yanı sıra halkla bire bir toplantılar yapılarak neden HDP’ye oy verilmeli gibi tartışmalar yürütülüyor.

Basel bölgesini kapsayan her alanda HDP için çalışmalarını yürüten komisyon üyelerini görmek mümkün. Kimi zaman ev ev kimi zaman ise kahvelerde, düğünlerde seçmenleri ziyaret eden komisyon çalışanları buralarda seçmenlerin secim kayıtlarını kontrol etmenin yanı sıra HDP’nin Türkiye halkları acısında önemine değinerek oy talebinde bulunuyorlar.

‘HEDEF EN AZ 12 BİN OY’

Yapılan çalışmalara yönelik bilgi veren HDP Basel Seçim Komisyonu çalışanlarında Mustafa Demir, yaklaşık 25 bin Türkiyeli seçmenin bulunduğu Basel bölgesinde hedeflerinin en az 12 bin oy almak olduğunu ifade etti. Komisyon olarak her alanda çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini dile getiren Demir, bugüne kadar bire bir yapılan görüşmelerde HDP’ye yönelik yoğun bir ilginin yaşandığını vurguladı. Şu ana kadar komisyon olarak 6 bin seçmenle görüştüklerini belirten Demir “ HDP’nin yaptığı siyaset Avrupa’da yaşayan halkımız üzerinde büyük bir etki bırakmış durumda. Türkiye ve Kürdistan’ın farklı kentlerinden gelip buralarda yaşamaya başlayan seçmenler bugün ülkelerinin geleceğini ve kendi geleceklerini HDP’de görüyor. Yaptığımız çalışmalarda bu durumu görmemiz bizi çok mutlu ediyor. Bizlerin yaptığı çalışmaların yanı sıra halkın kendisi bizlere ulaşarak nasıl oy kullanması gerektiğine yönelik bilgiler alıyor” şeklinde konuştu.

‘CHP’Lİ SEÇMEN HDP DİYOR’

Basel bölgesinde özellikle Alevilerin yaşadığını dikkat çekerek konuşmasına devam eden Demir “yaptığımız çalışmalarda açığa çıkan en önemli gelişme bugüne kadar yapılan seçimlerde tercihini özellikle CHP’den yana kullanan büyük bir alevi kesimi bu seçimde oylarını HDP’ye vereceklerini söylüyor. Alevi seçmenin yanı sıra Basel’de bulunan Alevi dernekleri de çalışmalarımıza büyük bir destek veriyor” dedi.

‘GELECEĞİMİZ İÇİN HDP DİYELİM’

Son olarak Basel bölgesinde yaşayan seçmenlere yönelik çağrıda bulunan Demir, HDP oy kullanabilmeleri için seçmen kayıtlarının şart olduğunu altını çizerek her seçmenin seçim kaydını kontrol etmesi gerektiğini eğer kendisi yapamıyorsa kendilerine ulaşıp destek almalarını belirtti. Gelinen aşamada AKP, CHP gibi sistem partilerinin halklara acıdan, yoksulluktan başka hiç bir şey vermediğini dile getiren Demir “Avrupa’da yaşayan biz seçmenler ülkede yaşayan gerçeklikten uzak durmayalım ülkemizde yaşanan sorunların sonucu olarak veya başka nedenlerden kaynaklı bugün buradayız. Bizleri zamanında buralara gönderen sistemin zihniyetine dur demek için, barış, adalet, hak, eşitlik demek için geleceğimiz için sandık başına giderek HDP diyelim” şeklinde konuştu.

İsviçre’de yaşayan seçmenler 8-31 Mayıs tarihleri arasında Zürich, Bern ve Cenevre Türkiye Başkonsolosluk binalarında kurulacak sandıklarda oy kullanacaklar.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER