Kobani'de 36 çete öldürüldü

YPG/YPJ güçlerinin Kobanê’yi Özgürleştirme Hamlesi kapsamında düzenledikleri operasyonlarda tespit edilen 36 çete öldürüldü.

Kobani'de 36 çete öldürüldü
 YPG/YPJ güçlerinin Kobanê’yi Özgürleştirme Hamlesi kapsamında düzenledikleri operasyonlarda tespit edilen 36 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ terör örgütünün işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında bulunan Kobanê direnişinin 173. gününe girdiğini belirterek, “Çetelerin işgali altında bulunan kırsal bölgelerde operasyonlarına devam eden güçlerimiz, Kobanê'nin batısını tümüyle çetelerden temizlemiştir” dedi.

Önceki gün Kobanê'nin batısında bulunan Şêxler kasabasının özgürleştirilmesi amacıyla düzenlenen operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden YPG, “Güçlerimiz bu operasyonla Şêxler kasabasını tümüyle çetelerden temizlemiş, böylece Kobanê'den Fırat nehri kıyısına kadar olan tüm batı cephesinde çete işgali sonlandırılmıştır. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir” diye belirtildi.

“Güçlerimiz, Kobanê'nin doğusunda da çete gruplarına yönelik çeşitli saldırılar düzenlemiştir” denilen açıklamada devamla şunlar vurgulandı:

“Taş ocakları bölgesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda çetelere ağır darbe vurulmuştur. Çetelere ait 1 aracın imha edildiği çatışmalarda tespit edilebilen 21 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda 12 çete cenazesiyle birlikte 8 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve 1 adet Karnas suikast silahı ele geçirmiştir. Operasyon sonucunda çatışmaların yaşandığı taş ocakları bölgesi çetelerden temizlenmiştir.

Güçlerimiz Îqbiş köyü yakınlarında konumlanan çete üyelerine yönelik de bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Çete gruplarıyla güçlerimiz arasında Şêro köyü kırsalında yaşanan çatışmalarda 3 çete üyesi öldürülmüştür.

Çete grupları, bugün sabah saatlerinde Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Derfilît köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine alanda şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çete saldırıları püskürtülmüştür. Bu alanda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür.”

Son 24 saat içinde yaşanan çatışma ve düzenlenen operasyonlarda 2 savaşçının da yaşamını yitirdiği kaydedildi.

TİL TEMİR HASEKÊ ARASINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

YPG Basın Merkezi, bugün sabah saatlerinde DAİŞ terör örgütüne bağlı grupların Til Temir ile Hasekê arasında bulunan Til Nasira, Til Xerîta, Megas, Reguva ve Til Fiwedat köylerine yönelik 4 koldan bir saldırı düzenlediğini vurgulayarak, “Güçlerimizle çete grupları arasında şiddetli, iç içe çatışmalar yaşanmaktadır. Çatışmaların ayrıntıları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır” diye belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER