HDP, Norveç’te yaklaşık %50 oy hedefliyor

Avrupa genelinde olduğu gibi Norveç’te yaşayan Kürdistan ve Türkiyeliler de genel seçim çalışmalarına başladı.

HDP, Norveç’te yaklaşık %50 oy hedefliyor
Avrupa genelinde olduğu gibi Norveç’te yaşayan Kürdistan ve Türkiyeliler de genel seçim çalışmalarına başladı. Başkent Oslo’daki Kürdistan Kültür Derneği’nde seçmenleri ve gönüllü seçim çalışanlarını bilgilendirmek amaçlı bir halk toplantısı düzenlendi.


Norveç’te oy kullanacak seçmenlerin en geç 27 Mart’a kadar konsoloslukta resmi kayıtlarını yapmaları gerekiyor. Kaydolan seçmenler 22 Mayıs – 31 Mayıs günleri 10:00 ile 19:00 saatleri arasında Türkiye’nin Oslo konsolosluğunda oy kullanabilecekler. Oy kullanılacak saatler arasında HDPli sandık görevlileri sandık başında olacak.

ANF’ye konuşan HDP Norveç seçim çalışanı Kerem Arda, Norveç’te yaklaşık 7 bin Türkiyeli seçmenin olduğunu, HDP olarak en az 3 bin oy hedeflediklerini belirtti.

Yapılan bilgilendirme toplantısında katılıcımlar ayrıca Kürdistan’daki son gelişmeler hakkında da bilgilendirildiler. KCD adına konuşma yapan Hawar Tırbespi, YPG-YPJ güçlerinin Tıl Temir, Qamışlo ve çevresinde geniş bir operasyon başlattığını belirtti ve Kürtlerin yaşadığı bölgeler DAİŞ çetelerinden temizleninceye kadar bu operasyonların süreceğinin de altını çizdi.

Kürtler’in Kobanê ve Rojava’nın genelinde elde ettiği zaferlerin Avrupa ve Dünya’da Kürtler’e birçok kapıyı açtığını söyleyen Hawar Tırbespi, “ABD ve Fransa gibi ülkeler Rojavalı temsilcilerle görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Danimarka’daki bazı belediyeler YPG’ye direk olarak yardım göndermek istiyorlar dedi. 

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki barış görüşmeleri hakkında da bilgi veren Tırbespi, Kürdistan’ın diğer parçalarında olduğu gibi Kuzey Kürdistan’da da savaşan güç PKK’dir bu nedenle müzakere eden güç de PKK’dir dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER