Peşmerge Bakanlığı Kanadalı askerin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıyor

Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı, önceki gün Musul'un Başika ilçesindeki ön cephede Peşmerge tarafından vurulan ve bir Kanadalı askerlerin yaşamını yitirmesine neden olan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı Kanadalı askerin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıyor
Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı, önceki gün Musul’un Başika ilçesindeki ön cephede Peşmerge tarafından vurulan ve bir Kanadalı askerlerin yaşamını yitirmesine neden olan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Kürdistan Bölge Peşmerge Bakanlığı açıklamasında, Cuma günü gece saat 01.00 sıralarında Musul’un Başika ilçesindeki ön cephede Peşmergeler tarafından yanlışlıkla Kanadalı askerlere ateş açıldığını, ”istenmeyen” olay sonucu bir Kanadalı askerin hayatını kaybettiğini ikisinin de yaralandığıni belirtti. 

Açıklamada, yaşamını yitiren askerin ailesine, Kanada halkı ve hükümetine başsağlığı dileyen Peşmerge Bakanlığı, olayın soruşturulması ve bu tür kazaların tekrar edilmemesi için bir komisyonun kurulacağı ifade edildi. 

Olayda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan ancak daha sonra yaşamını yitiren Çavuş rütbesindeki Andrew Joseph Doiron isimli asker, Kürdistan Bölgesi’nde görev yapan 70 Kanadalı askerden biriydi. 
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER