YPG: 'Dünden bu yana 148 çete öldürüldü'

Til Hemis, Til Berak arasında bölgede ve Til Temir ile Hasekê arasındaki bölgede çatışmalar devam ediyor. Dünden bu yana yaşanan çatışmalarda 148 çete üyesi öldürüldü.

YPG: 'Dünden bu yana 148 çete öldürüldü'
Til Hemis, Til Berak arasında bölgede ve Til Temir ile Hasekê arasındaki bölgede çatışmalar devam ediyor. Dünden bu yana yaşanan çatışmalarda 148 çete üyesi öldürüldü.


YPG / YPJ güçleri Til Hemis, Til Berak arasındaki bölgede DAİŞ çetelerinden alınması ardından alanın güvenliğini sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam eden güçlere yönelik bir saldırı düzenlendiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, Til Hemis ve Til Berak arasındaki bölgenin DAİŞ çetelerinden alınması ardından alanın güvenliğini sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam eden güçlerine yönelik bir saldırı düzenlendiğini kaydetti. Bugün saat 04:00 sularında 5 koldan düzenlenen saldırıyla YPG güçlerinin elinde bulunan Til Fayr, Til Ebu Xeyder, Enteqya, Umil Rus ve Xizêla köyü çevresindeki bazı noktaların yeniden işgal edilmek istendiğini belirtti.

“Güçlerimizin anında karşılık verdiği saldırılar ardından öğlen saatlerine dek yakın mesafede şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar ardından çete gruplarının saldırıları kırılmıştır. Çatışmalarda tespit edilebilen 67 çete üyesi öldürülmüştür. 35 çete cenazesini denetimlerinde bulunduran güçlerimiz çetelere ait 1 adet askeri aracı da imha etmiştir. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 1 adet panzer, 28 adet kalaşnikof ve 2 adet BKC silahı ele geçirmiştir” denilen açıklamada çete saldırılarının boşa çıkarılmasında büyük rol oynayan, büyük bir fedakarlık ve özveri sergileyen 5 savaşçının yaşamını yitirdiğini kaydetti.

TİL TEMİR VE HASEKÊ’DE ÇATIŞMALAR TÜM ŞİDDETİYLE SÜRÜYOR

DAİŞ çetelerinin dün sabah saatlerinde Til Temir ve Hasekê arasında kalan bölgede düzenlediği saldırılar ardından başlayan çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Çetelerin ilk saldırı esnasında ele geçirdiği Til Temir'e bağlı Riguba köyü, güçlerimizin dün gece düzenlediği karşı saldırıyla kurtarılmıştır. Aynı alanda bulunan Til Nasir ve Til Gorap köylerindeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir.

Bu cephede dün sabah saatlerinden bugün öğlene kadar tespit edilebilen 60 çete üyesi öldürülmüştür. Çetelere ait 16 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.

Hasekê yolu üzerinde bulunan ve çetelerin ilk saldırı esnasında ele geçirdiği Til Fyeda ve Til Cideya köyleri de dün geceki karşı saldırıyla güçlerimizin eline geçmiştir. Bu alandaki çatışmalarda da tespit edilebilen 21 çete üyesi öldürülmüştür.

Til Temir ve Hasekê arasındaki bölgede yaşanan çatışmalarda şu ana kadar tespit edilebilen 19 adet kaleşnikof, 3 adet BKC ve 4 adet B7 roketatar güçlerimizin eline geçmiştir.

Çete saldırılarının kırılması ve ele geçen köylerin özgürleştirildiği operasyonlarda kahramanca savaşan 10 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER