Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ikinci kez toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinenin gündem maddeleri çözüm süreci, iç güvenlik paketi ve dolardaki yükseliş olacak.

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bakanlar Kurulu’na ikinci kez başkanlık edecek. Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak toplantının öncelikli gündem maddeleri; çözüm süreci ve bu kapsamda PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yaptığı kongre çağrısı olacak.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, kabineye bilgi vermesi bekleniyor. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir altını çizdiği, “faizlerin düşürülmesi” ve “dolardaki yükseliş” konuları kapsamında ilgili bakanlar son durumu anlatacak.

Paralel yapı ile mücadelenin ise ayrı bir başlık olarak ele alınması öngörülüyor. Toplantıda, bu konuda şimdiye kadar atılan adımların yanı sıra, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve Gülen’in ABD’den iadesi kapsamında yapılanlar ayrıntılı biçimde değerlendirilecek.

Bakanlar Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği “yeni anayasanın yapılması” ve “başkanlık sistemi” konularının masaya yatırılması da öngörüyor. İlgili birimlerin çeşitli ülkelerdeki sistemlerin işleyişi kapsamında kurula detaylı bilgi vermesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER