Vanlı Altıntaş ve Akti'nin cenazeleri Suruç'a getirildi

Kobanê’nin batısında sınırı geçtikten sonra çetelerin döşediği bayına basarak yaşamını yitiren Van Belediye Çalışanı Metin Altıntaş ve Gevaş Belediye Meclis üyesi Tahsin Akti’nin cenazeleri, Suruç’a getirildi

Vanlı Altıntaş ve Akti'nin cenazeleri Suruç'a getirildi
Kobanê’nin batısında sınırı geçtikten sonra çetelerin döşediği bayına basarak yaşamını yitiren Van Belediye Çalışanı Metin Altıntaş ve Gevaş Belediye Meclis üyesi Tahsin Akti’nin cenazeleri, Suruç’a getirildi.


Önceki gece Kobanê’nin batısında ki Zaret köyü civarında sınırı geçtikten sonra DAİŞ çetelerinin döşediği mayına basarak yaşamını yitiren iki belediye çalışanı Suruç’a getirildi.  Van Büyükşehir Belediye Çalışanı Metin Altıntaş ve Gevaş Belediye Meclis üyesi Tahsin Akti’nin cenazeleri, HDP Milletvekilleri Nazmi Gür ve İbrahim Ayhan, Van Büyükşehir Belediye Eş Bakanı Bekir Kaya ve aileleri tarafından Mürşitpınar (Kobanê Serxet) Sınır Kapısı’nda kanton yetkililerinden teslim alındı. Van’dan gelen birçok kişinin de eşlik ettiği cenazeler, Suruç Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Burada yapılacak işlemlerden sonra cenazelerin Urfa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacağı, yapılacak otopsi işlemlerinden sonra Van’a uğurlanacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER