Syriza Parlementeri: Kürt kadınları dünyada sembol

Syriza Parlemeteri Afrodit Stampouli ve feminist kadınların da aralarında olduğu Almanya ve Yunanistan’dan gelen kadın heyeti, Suruç’ta kalan Kobanêli kadınların 8 Mart’ını kutladı.

Syriza Parlementeri: Kürt kadınları dünyada sembol
Syriza Parlemeteri Afrodit Stampouli ve feminist kadınların da aralarında olduğu Almanya ve Yunanistan’dan gelen kadın heyeti, Suruç’ta kalan Kobanêli kadınların 8 Mart’ını kutladı. Parlamenter Stampouli, Kürt kadınlarının dünya kadınları için sembol haline geldiğini söyledi.


Tamaı kadınlardan oluşan Syriza Milletvekili Afrodit Stampouli ve feminist kadınların yer aldığı Yunanistan ve Almanya’dan gelen bir heyet, Suruç’t a Kobanêli yurttaşları ziyaret etti. Suruç’a gelen kadınlar Suruç belediyesi eşbaşkanı Zuhal Ekmez ve DTK Diplomasi sorumlusu Mustafa Dağal tarafından karşılandı. Arin Mirxan çadır kentindeki Kobanêliler ile bir araya gelen heyet adına açıklama yapan Parlementer Stampouli, bütün dünya kadınlarının haklarına kavuşması gerektiğini söyleyerek, Kobanê de gösterilen kadın direnişinin tüm dünya kadınları için bir umut haline geldiğinin altını çizdi.

‘YPJ DÜNYA KADINLARI İÇİN SEMBOL HALİNE GELDİ’

Rojava da devam eden Kürt kadınlarının mücadelesi hakkında konuşan Stampouli, tüm dünya kadınlarının yönünü Kürt kadınlarına çevirdiğini söyledi. Geliş amaçlarına değinen Stampouli, “YPJ’li kadınların seslerini duyurduğu Kürt kadınlarını daha yakından tanıyıp onlarla daha güçlü ilişkiler kurmak istiyoruz. Kürt kadınları dünya kadınları için bir sembol haline geldi” diye konuştu. Stampouli’den sonra konuşan feministlerde, YPJ’den etkilendiklerini ve Kürt kadınlarını tanımak istediklerini ifade etti.

Heyet çadır kent ziyaretlerinin ardından direniş nöbetlerinin tutulduğu Miseynter, Mehser ve Elizer köylerini ziyaret etti.

Heyetin içinde yer alan Yunan kadınlar geri dönerken, Alman kadınların yarın Kobanê’ye geçeceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER