25 YPG savaşçısı toprağa veriliyor

Til Hemis operasyonlarında 2014 ve 2015 yıllarında yaşamını yitiren 25 YPG savaşçısının cenazesi binlerce kişinin katılımı ile Kamışlo’da son yolculuklarına uğurlanıyor.

25 YPG savaşçısı toprağa veriliyor

2014 yılında IŞİD ile Til Hemis’te yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 19 YPG savaşçısı ile 21 Şubat 2015’te başlatılan Tıl Hemis bölgesini özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren 6 YPG savaşçısının cenaze töreni için binlerce kişi Kamişlo’nun Enteriye Mahallesi Mala Gel (Halk Evi) önünde toplandı.

Aralarında Cizre Kantonu yönetimi, siyasi partiler, PYD muhalifi Partilerin oluşturduğu Suriye Kürtleri Ulusal Koalisyonu (ENKS) ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu kitle, daha sonra cenazeleri buradan alarak Şehit Delil Sarxan mezarlığına doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından mezarlıkta tören başladı.

Til Hemis opersayonu

21 Şubat  günü gece saatlerinde YPG, Süryani Askeri Meclisi’ne bağlı birlikler,bazı Arap aşiretlerinin de desteğiyle  Til Hemis’te üslenen IŞİD’i bölgeden çıkarmak için ortak operasyon başlattı.

Operasyonun ilk gününde 22 köy ve bazı stratejik yerler ele geçirildi. 23 Şubat’ta 18 köy YPG güçlerinin denetimine girdi.  24 Şubat günü ortak operasyon kapsamında 16 köy, 25 Şubat’ta da 23 köy, 26 Şubat’ta 8 köy ve 27 Şubat günü ise Til Hemis kasaba merkezi ile 8 köy ve alandaki tüm stratejik noktalar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER