Berkin Elvan anıldı

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma etkinliği düzenlendi. İlk olarak Elvan için Okmeydanı Cemevi’nde yemek verildi, daha sonra binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından mezarı başında anıldı.

Berkin Elvan anıldı

Gezi Parkı direnişi sırasında 6 Haziran 2013’te Okmeydanı’nda polisin gaz fişeğiyle vurulan, 11 Mart 2014’te Okmeydanı Hastanesi’nde yaşamını yitiren Berkin Elvan anıldı.

İlk olarak Elvan için Okmeydanı Cemevi‘nde yemek verildi.

anma2

Okmeydanı Cemevi’nde düzenlenen anma törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da anmaya katıldı.

Ardından Okmeydanı Cemevi önünde Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi “Gülüşün gibi onurlu güzel yarınlar kuracağız” yazılı pankartı açarak, Berkin’in defnedildiği Feriköy mezarlığına doğru yürüdü.

ANMA

Yürüyüşe Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri, Taksim Dayanışması bileşenlerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Yürüyüşün kortejinin en önünde Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan babası Sami Elvan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, Ethem Sarıslük’ün ailesi yer alırken, kitle yürüyüş boyunca sık sık, “15’inde bir fidan Berkin Elvan”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek” sloganlarını attı.

anma-3

Yürüyüşün ardından Berkin’in mezarı başında düzenlenen anmada anne Gülsüm Elvan fenalaştı.

Yapıcı: Hep bir arada olacağız.

Burada Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı bir konuşma yaptı.

“Sevgili Berkin sen 269 gün direndin. Sen direncikçe biz umutla direndik. Canım Berkin sen vurulalı tam bir yıl oldu. Katillerin yargılanmış değil. Tıpkı diğerleri gibi.

“Bizler Berkin’in ailesi ve Taksim Dayanışması olarak hala adalet için buradayız. Bizler çocukların yas gününde değil yaş gününde bir araya gelmek istiyoruz. Öldürülenlerin suçlu katillerin meşru olduğu bir ülke istemiyoruz. Bunun için hep bir arada olacağız.”

Mezarlık önündeki anmanın ardından Berkin Elvan’ın mezarına karanfiller ile yüründü. Mezara karanfiller bırakıldı.

Anmada Grup Yorum da “Büyü” şarkısını seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER