4 intihar çetesi sağ yakalandı

Çatışmaların yoğunlaştığı Hesekê kentinde Özsavunma güçleri, dün gece intihar saldırısı hazırlığında olan çeteyi sağ yakaladı.

4 intihar çetesi sağ yakalandı

Hesekê’deki ANHA muhabirleri, dün gece 00.30’da kentin kürt mahallelerine giden yolda şüpheli hareketlerle gezen 4 kişinin mahalle komünlerine bağlı savunma komitelerinde görevli özsavunma güçlerince takip edildiğini, bir süre gözlendikten sonra ilk fırsatta bu kişilerin yakalandığını bildirdi.

Gizlice kürt mahallelerine sızmaya çalışırken Kürtlerin yoğunlukta olduğu ve YPG denetimindeki Salihiyê, Eziziyê ve Muftî mahallelerine giden yol yarımındaki Dewara Teyr (Kartal kavşağı) mevkiinde yakalanan kişilerin üzerinde intihar yeleği bulundu.

Özsavunma güçleri, gece yarısı bu kimselerin şüpheli hareketlerinin dikkat çektiğini, farkettirmeden kendilerini takip ettiklerini ve kuytu bir alanda her 4 intihar saldırganını, hareket etmelerine fırsat tanımadan yakaladıklarını belirtti.

Özsavunma güçlerince yakalanan her dört intihar saldrıganı çete, daha sonra çağrılan asayiş güçlerine teslim edildi. / ANHA

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER