HDP, IŞİD'lilerin Türkiye'den Kobani'ye geçtiği iddialarını sordu

HDP, Kobani’de katliam gerçekleştiren IŞİD’lilerin üzerinden çıkan belgeler ve ifadelerle birlikte IŞİD’in Türkiye tarafından sızdığı yönündeki kuşkuların güçlenmesini İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e sordu.

HDP, IŞİD'lilerin Türkiye'den Kobani'ye geçtiği iddialarını sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, YPG/YPJ güçleri tarafından canlı ele geçirilen IŞİD’linin “Türkiye topraklarından Kobani’ye girdiği” yönündeki kuşkulara ilişkin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Önergesinin gerekçesinde Kobani’ye sızan ve sağ yakalanan IŞİD’lilerin “Türkiye topraklarından sızdık” şeklindeki açıklamaları ve yine öldürülen bazı çete üyelerinin üzerinden AFAD’ın kimliklerinin çıkması bu kuşkuları ve iddiaları doğrular niteliktedir” denildi.

Ayhan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e şu soruları sordu:

* Girê Spî’nin (Telebyad) PYD’nin eline geçtiği dönemde Akçakale’ye geçtiği tespit edilen DAİŞ çetesi sayısı kaçtır? Bunlara dönük ne gibi işlemler yapılmıştır?

* Gerek Akçakale’de gerekse Suruç’ta yakalanan DAİŞ çetesi var mıdır? Varsa sayları kaçtır? Bunlardan tutuklanan var mıdır?

* Türkiye cezaevlerinde kaç DAİŞ çetesi mensubu tutuklu bulunmaktadır?

* Telebyad doğumlu Ahmed Hasan adlı DAİŞ çetesi mensubuna AFAD’ın Akçakale Süleymanşah konaklama tesisinde barınması için tesis tanıtım kartı verildiği iddiası doğru mudur? Akıbeti hakkında bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

* Buna benzer birçok DAİŞ çetesinin AFAD’ın kamplarında barındığı, şehir merkezinde hücre evlerinin hatta hastanelerinin bulunduğu iddia edilmektedir. Bunlara dönük bakanlık olarak Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bir operasyon talimatınız olacak mıdır?

* Tüm bu iddialara dönük kamuoyuna Bakanlık olarak bir açıklamanız olacak mıdır?

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER