'7 Haziran'da özgürlük düğünü var'

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmaları devam ediyor. Halkın yoğun ilgisi altında ziyaretlerine devam eden adaylar, 7 Haziran'da bütün halkların HDP çatısı altında zafer elde edeceğine dikkat çekti.

'7 Haziran'da özgürlük düğünü var'
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmaları devam ediyor. Halkın yoğun ilgisi altında ziyaretlerine devam eden adaylar, 7 Haziran'da bütün halkların HDP çatısı altında zafer elde edeceğine dikkat çekti. Halk adaylara oy sözü verirken, AKP'ye ise tepkilerini dile getirdi.

'HDP'YE ÇOK BÜYÜK DESTEK VE İLGİ VAR'

ARDAHAN 

HDP Kars Milletvekili Adayı Arzu Moco, HDP Milletvekili Mülkiye Birtane ile birlikte, Göle ilçesine bağlı Kuytuca ve Toptaş köylerini ziyaret ederek, destek istedi. Kuytuca köy meydanında yapılan toplantıda konuşan Birtane, Göle ilçesinin HDP'ye sahip çıkacağını dile getirerek, "Diğer sistem partilerinin sizlerin iradesini hiçe saymasına izin vermeyin. Kobanê'de DAİŞ çetelerinin yaptıklarını gördünüz. AKP'nin nasıl yardım ettiğini de gördünüz. Türkiye'nin her yerinden HDP'ye çok büyük bir destek ve ilgi var. Bu yüzden artık Türkiye'de ve Kürdistan'da yaşayan tüm halklar 8 Haziran'da Meclis'te buluşalım" dedi. 

HDP adayı Arzu Moco ise 7 Haziran'ın tarihi bir önemi olduğunu dile getirerek, "AKP bizim yüzde on barajını geçmememiz için her gün yeni saldırılarda bulunuyor. Çok gizli çalışmalarla halkların iradesini engellemeye çalışıyor. HDP'den korkuyor. Biz yüzde on barajını geçeceğiz ve daha özgür yarınlara hep birlikte evet diyeceğiz" diye konuştu.

'AKP VAN ESNAFINI İPOTEK ALTINA ALDI'

VAN

HDP Van milletvekili adayları Zozan Yeliz Yıldırım ile Selami Özyaşar, kent merkezinde esnafı ziyaret ederek, destek istedi. Japon Pasajı civarında bulunan esnafları tek tek dolaşan Yıldırım'a yoğun ilgi gösteren halk HDP'yi Meclis'te görmek istediklerini söyledi. Yıldırım da, "Şu an duanızı, 7 Haziran'da da oyunuzu talep ediyoruz" dedi. Ziyaretlerde konuşan Selami Özyaşar ise, "Maalesef hükümet deprem sonrası adeta Van esnafını ipotek altına aldı. Esnafın ve kent STK'lerinin ısrarlı çabalarına rağmen vergilerin terkin edilmemesi ve 'emsal teşkil edecek' demesi tam bir aldatmacaydı" diye konuştu. 

Çay molasında Özyaşar'ın yanına gelen genç bir kadın, elindeki HDP seçim beyannamesini göstererek, "Demişsiniz ki, 'atanamayan tüm öğretmenlerin atamasını yapacağız', bunu nasıl yapacaksınız" diye sordu. Özyaşar, "Türkiye'deki öğretmen açığı 180 bin. Atamayı bekleyen öğretmen sayısı ise çok daha alt düzeyde. Yani var olan ihtiyaç ile atanmayı bekleyenlerin sayısı birbirini karşılar nitelikte. Tek sorun, hükümetin bu konudaki gerçekçi olmayan politikasıdır. Eğitimi taşeronlaştırarak, piyasalaştırarak eğitim maliyetini azaltmaya çalışıyor. Bu kökten yanlış olan bir politikadır" cevabını verdi.

HDP Van milletvekili adayları Yurdusev Özsökmenler ve Remzi Özgökçe de HDP ve DBP'li yöneticiler ile birlikte esnafı ziyaret etti. 

KARS 

HDP Kars Milletvekili Adayı Ayhan Bilgen, Sarıkamış ve köylerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Ziyaretlerinde MİT TIR'larına dair çıkan görüntülere işaret eden Bilgen, demokrasinin bulunduğu bir ülkede, başka ülkeye silah sevkiyatı görüntüleri çıktığında devlet temsilcilerinin, hükümet yetkililerinin bununla ilgili bir açıklama yaptıklarını; ancak Türkiye'de böyle bir siyaset anlayışının olmadığını söyledi. Bilgen, ''Kamuoyunu yanıltmak ve bölgede Türkiye'yi bir kaosun içine sürükleyecek tercihler yapmak hesabı verilmesi gereken davranışlardır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın bu konuda açıklama yapmak yerine muhalefete yönelik karalama kampanyası yürütmesi Türkiye siyasetinin içine düştüğü durumu göstermektedir. Bank Asya'ya yönelik operasyon da tırlarla ilgili gelişmenin intikamını alma algısına neden olmaktadır. Bunlar 28 Şubat ve Varlık Vergisi uygulamalarının bir benzeridir'' diye konuştu. 

Seçim çalışmalarını Selim ilçesi ve köylerinde sürdüren HDP Kars adaylarından Önder Fidanboy ise taziye, düğün ve halk toplantılarında halk ile bir araya geldi. İl dışındaki seçmenlere çağrıda bulunan Fidanboy, herkesin oyuna sahip çıkması gerektiğini söyledi. 

HDP Kars İl Örgütü de 7 Haziran seçimleri öncesi, sandık hilelerinin önüne geçmek için görevlendirdiği sandık müşahitlerini bilgilendirmek amacıyla iki günlük eğitim programı başlattı. Seçimlerde müşahit olanların, neler yapacakları, nasıl davranacakları konusunda bilgilendirme yapıldı. 

'DEVRİMİN BAŞINI KADINLAR ÇEKECEK'

ŞIRNAK

HDP Şırnak Milletvekili Adayı Aycan İrmez, Cizre'de kadınlarla bir araya geldi. İrmez önce Cizre Devlet Hastanesi'ndeki hastaları ziyaret ederek ardından da Sur Mahallesi'nde bulunan HDP seçim bürosunda kadınların katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda İrmez'e KJA üyeleri eşlik etti. Çok sayıda kadının katıldığı toplantı öncesi çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Toplantıda konuşan İrmez, bir devrimin ancak kadınların katılımı ile devrim olabileceğine vurgu yaparak, "Kadınlar her zaman devrimlerin başını çekmektedir. 7 Haziran günü demokrat halkların gerçekleştireceği devrimin de başını kadınlar çekecektir. Kürt özgürlük mücadelesi bir kadın özgürlük mücadelesidir. Bunun için kadınlar önemlidir, değerlidir ve mücadele içinde yerlerini almaktadır. Bizler 7 Haziran günü bütün barajları aşıp başta Kürt halkı olmak üzere ezilmiş bütün halkların sesi olmak için Meclis'e gideceğiz. Bunu da kadınların desteği ve mücadelesiyle başaracağız" diye konuştu. 

MERSİN 

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, beraberindeki heyet, merkez Mezitli ilçesi Tepeköy Mahallesi'nde ikamet eden Yörüklerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Fırat, AKP'den neden ayrıldığını ve HDP'ye neden katıldığını anlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği Türk tipi başkanlık sisteminin yaratacağı risk ve tehlikelerden dolayı, HDP saflarında siyasete dönme gereği hissettiğini kaydetti. Erdoğan'ın gönlünde Esad, Kaddafi veya Saddam tipi otoriter bir başkanlık sistemi olduğunu dile getiren Fırat, bunun da tek adam diktatörlüğü ve sultanlığı olduğunu vurguladı. Fırat, 2002 yılında iktidara gelirken, "3-Y" yani "yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla" mücadele edeceğini iddia eden AKP iktidarının bugün ülkenin zenginliğini ve kaynaklarını halka sunmak yerine, yandaşlarına peşkeş çektiğini, ülkede yoksulluğun, işsizliğin ve yasakların geçmişte hiç olmadığı kadar arttığının altını çizdi. 

Fırat, konuşmasının ardından yurttaşların sorularını da yanıtladı. HDP'nin mitinglerde neden bayrak bulundurmadığını soran bir yurttaşa Fırat, "Ülkemizde hiç kimsenin Türk bayrağıyla sorunu yoktur, olmamıştır. Bayrağımız rengini, Kurtuluş Savaşı veren Kürt, Türk, Laz, Arap, Çerkez tüm halklarımızın kanından almıştır. Bayrak kanunumuz var ve kanunda bayrağın rengi, boyutu, kimler tarafından nerede ve nasıl taşınabileceği yazıyor. Ama birileri bunu istismar ediyor. Herkes Türk bayrağını istediği gibi kullanamaz. Özellikle de siyasi parti mitinglerinde partilerin Türk Bayrağını kullanması yasaktır. Oysa Türkiye'de sistem partileri bayrak üstünden siyaset yapıyor" dedi. 

Dengir Fırat ve HDP'li heyet, sohbetin ardından başka bir programa katılmak üzere Yörük yurttaşlarla vedalaşarak köyden ayrıldı.

'ÖZGÜRLÜK DÜĞÜNÜ'

AMED

HDP Diyarbakır milletvekili adayı Feleknas Uca, seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir ilçesine bağlı Başil (Başil), Kamışık (Herbejin), Dökmetaş (Karakilis), Eserler (Dérımté) ve Sancak (Eğılya) köylerini ziyaret etti. Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Selim Kurbanoğlu, DBP ve HDP'li yöneticiler ile Güney Kürdistan'dan gelen YNK üyelerinin eşlik ettiği Uca, halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Köylerde halkın sorunlarını dinleyen partililerin, konvoyu yol güzergahında bulunan yurttaşlar tarafından da selamlandı. Her alanda HDP bayrakları açan halk, çektikleri halaylarla renkli görüntüler oluşturdu. Uca, daha sonra Kamışık'da (Herbejin) köy düğününe katıldı. Düğünde halaya duran Uca, "7 Haziran seçimlerinde elde edilecek başarı Kürdistan'ın ve HDP'nin özgürlük düğünü olacaktır" dedi. 

HDP Bismil ilçe örgütü ise Bismil Belediyesi eşbaşkanlarının katılımı ile oluşturulan konvoyla ilçeye bağlı 16 köye ziyarette bulundu. Köy ziyaretleri sırasında özellikle kadınların ve çocukların, partililere olan ilgisi yoğun olurken, partililer tarafından yapılan konuşmalarda, HDP'ye destek istendi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER