Asya Abdulah: YPG dünyanın Ortadoğu siyasetini değiştirdi

PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, partisinin çalışmaları kapsamında Kobani’nin Şêran köyünde düzenlenen toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Asya Abdulah: YPG dünyanın Ortadoğu siyasetini değiştirdi
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, YPG/YPJ savaşçılarının tarihi direnişinin dünyanın Otradoğu’ya yönelik siyasetini değiştirdiğini belirterek tüm halkların haklarının savunulması temelinde PYD olarak her kesimle diyaloga açık olduklarını söyledi.


PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, partisinin çalışmaları kapsamında Kobani’nin Şêran köyünde düzenlenen toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Onlarca köylünün de katıldığı toplantıda konuşan ve bölgedeki gelişmeleri değerlendiren PYD lideri, YPG/YPJ güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı başarılı mücadelesinin sürdüğünü belirtti.

Asya Abdullah, Cizîr ve Efrîn kantonlarında yürütülen mücadelenin tüm bölge halklarını asimilasyondan kurtarmayı ve çete zulmüne son vermeyi amaçladığını ifade etti.

“Kobani ve diğer kantonlarda bugüne kadar sergilenen destansı direnişle dünyanın Ortadoğu siyaseti değişmek zorunda kalmıştır” diyen Asya Abdullah, her üç Rojava kantonunda uygunanan Demokratik Özerklik Yönetim sisteminin bölgedeki tüm halkların temsilini yaptığını ve kürt arap, asuri, süryani halklarının aktif yer aldığı bu özyönetimle bölge halklarına yönelik tüm kirli planların da boşa çıkarıldığını söyledi.
2015-5-31-KOB-CIVINE-PYD-JI-BO-REWSA-SIYSE ‫(296412039)‬ ‫‬

Asya Abdullah, PYD olarak tüm halkların haklarının savunulması temelinde Suriye’de yaşanan siyasal toplumsal krize demokratik çözüm bulmak için her kesimle diyaloga açık olduklarını da ifade ederek, şöyle konuştu: “Avrupa’da tüm siyasi parti, örgüt ile özelde kadın öergütleri ile de bu çerçevede diplomatik ilişkilerimiz sürmektedir. Suriye gerçeğini ve bugün içindn geçtiği süreci dünyanın tüm kesimlerine anlatmaya, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bizim en temel amacımız demokratik ve özgür bir toplum yaratmaktır.”

Toplantıda Asya Abdullah daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER