Gülsüm Elvan'dan Erdoğan'a: Berkin senin itibarını sıfıra indirdi

Gezi direnişinin ikinci yıldönümünde yine polis ve TOMA ‘ların gölgesinde geçti. Anmaya Gezi direnişi sırasında polis terörü sonucunda hayatını kaybeden Berkin Elvan‘ın annesi Gülsüm Elvan sözleri damgasını vurdu.

Gülsüm Elvan'dan Erdoğan'a: Berkin senin itibarını sıfıra indirdi
 Gezi direnişinin ikinci yıldönümünde yine polis ve TOMA ‘ların gölgesinde geçti. Gezi şehitlerini anmak için İstiklal Caddesi’nden Gezi Parkı’na yürümek isteyen yüzlerce kişinin önü polisler tarafından kesildi.  Halk polisin ablukasına oturma eylemiyle cevap verdi.  Anmaya Gezi direnişi sırasında  polis terörü sonucunda hayatını kaybeden Berkin Elvan‘ın annesi Gülsüm Elvan sözleri damgasını vurdu.  Kendisini alanlarda yuhalatan Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Seyit Rıza‘nın sözlerine atıfta bulunarak gönderme yapan Elvan,  “Benim oğlum daha henüz 14 yaşındaydı. Biz onu kaybettik bu bana dert oldu, be Tayyip Erdoğan ama o da küçücük yaşıyla ve kocaman yüreğiyle seni zapt etti ya senin itibarini sıfıra indirdi  ya bu da sana dert olsun” dedi.

Gezi direnişinin ikinci yıldönümünde , polis Taksim’de yine  OHAL  ilan etti. Gezi Parkı ve çevresine binlerce polis ile TOMA'lar yerleştirilirken, Gezi Parkı  abluka altına alınarak, halka kapatıldı. Anma öncesi İstiklal Caddesi , TOMA’lar  ve yüzlerce çevik ve sivil polis tarafından ablukaya alınırken,  TMMOB’de toplanan ve aralarında Gezi direnişi sırasında polis terörü sonucunda hayatını kaybeden Berkin Elvan‘ın annesi Gülsüm Elvan‘ın da bulunduğu yüzlerce kişi Büyükparmakkapı  sokağından İstiklal Caddesi’ne çıktı.

Ellerinde kırmızı karanfillerle, “Her yerdeyiz” ile Gezi direnişinde hayatını kaybeden gençlerin resimlerinin bulunduğu pankartlarını açan kitle, polis ablukasına doğru yürüyüşe geçti. Berkin Elvan‘ın annesi Gülsüm Elvan, gezi direnişinin ilk günlerinde polis attığı demir saçmalı mermilerle gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici’nin yanı sıra  HDP, CHP milletvekilleri ve milletvekilli adayları, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu,  TTB Ali Demirdizen  , TMMOB yöneticileri , Mimar Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay ön saflarda yerini aldığı yürüyüşte, HDK,  Mücadele Birliği, Kaldıraç, SDP gibi çok sayıda siyasi parti katıldı.

‘O KÜÇÜK YAŞI VE KOCA YÜREĞİYLE SENİ ZAPT ETTİ’

“ Her yer Taksim her yer direniş”, “ Katil polis hesap verecek”, “ Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür”,  sloganlarını atarak ilerleyen kitlenin önü polis tarafından kesildi.  TOMA’ların gölgesinde Gezi’de hayatını kaybeden gençler için bir dakikalık saygı duruşu yapan kitle, polisin bu keyfi uygulamasını oturma eylemiyle protesto etti.  Hep bir ağızdan, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganını atan yüzler,   Gezi direnişinde hayatını kaybeden gençlerin isimlerinin teker teker sayıp, “ Burada” diye haykırdı. Mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atala ‘ın, TMMOB, TTB temsilcileri polis ablukasını yaptıkları kısa konuşmalarla kınadı. Anmada,  Berkin Elvan ‘ın annesi Gülsüm Elvan sözleri damga vurdu. Kendisini miting alanlarında yuhalatan Tayyip Erdoğan ‘a seslenen Gülsüm Elvan,“ Benim oğlum daha henüz 14 yaşındaydı. Biz onu kaybettik bu bana dert oldu, be Tayyip Erdoğan o da o küçücük yaşıyla ve kocaman yüreğiyle seni zapt etti, senin itibarini sıfıra indirdi bu da sana dert olsun” dedi.

Gülsüm Elvan’ın konuşmasının ardından yüzlerce kişi, ellerindeki karanfilleri bırakarak eylemi sonlandırdı.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER