Can Dündar'dan Erdoğan'a yanıt

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT TIR’ları haberi için “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” sözlerine, “Bu suçu işleyen kişi, bedeli ağır ödeyecek” yanıtını verdi.

Can Dündar'dan Erdoğan'a yanıt

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT TIR’ları haberi için “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan, dün gece TRT Haber’de katıldığıprogramda “Avukatlarıma talimatı verdim hemen davayı açtım” diyerek, haberi yayınlayan Can Dündar için, “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu” demişti.

Can Dündar, Twitter hesabı üzerinden Erdoğan’a, “Bu suçu işleyen kişi, bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmayız onu…” diye yanıt verdi. Dündar ayrıca, Erdoğan’ın tehdit içeren videonun linkini de paylaştı.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi, MİT’e ait olan TIR’lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatlara ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

Yayınlanan görüntülerde jandarma eşliğinde ve savcı nezaretinde kapakları açılan çelik kasalarda önce antibiyotik dolu kutular görülüyor. İlaçların altındaki kasalar açıldığında da havan, top mermisi ve ağır makineli tüfek mermileri ortaya çıkıyor.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Cumhuriyet gazetesi hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar görüntüleri neden yayınladıklarına ilişkin açıklama yaparak, “Bir gazetenin, bir gazetecinin görevi okurunu bilgilendirmek, halkı bu tehlikeden, bu tehditlerden haberdar etmek, bu maceraya kalkışan yetkilileri ikaz etmektir. Cumhuriyet, bu sorumluluğun bilinciyle bu görüntüleri yayınlıyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesi de Adana’da durdurulan MİT TIR’larının taşıdığı belirtilen askeri mühimmat görüntüleri haberinin ardından getirilen yayın yasağı ve haklarında açılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaparak, “Susmak yok” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Mayıs’ta partisinin Ankara mitinginde konuyla ilgili “O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu” dedi.

Siirt milletvekili adayı ve AK Parti Dış İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larının Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) gittiğini söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER