Avrupa'da oy verme işlemi dün akşam sona erdi

Avrupa’da 7 Haziran seçimleri için oy verme işlemi dün akşam saatlerinde sona erdi.

Avrupa'da oy verme işlemi dün akşam sona erdi
Avrupa’da 7 Haziran seçimleri için oy verme işlemi dün akşam saatlerinde sona erdi.


DANİMARKA

Danimarka’da 30 bin seçmenden 9561’i sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 1055 oy geçerli sayılmıştı. 8 Mayıs’ta başlayan ve dün akşam 19:00’da sona eren oy verme işlemine Danimarka’da yaşayan Türkiyelilerin ilgisinin yoğun olduğu belirtiliyor.

HDP’ye verilen oyların tek tek komisyonlar tarafından listelendiğini belirten HDP Seçim Koordinasyonu yetkilileri, 8 Mayıs’tan itibaren Danimarka’nın farklı kentlerinde yaşayan seçmenlerin sandık başına taşımak için onlarca otobüs, araç ve minibüsün halkın hizmetine sunulduğunu da kaydetti. Ayrıca seçmenlere yardımcı olabilmek, soruları yanıtlayabilmek için de onlarca kişi görevlendirildi.

HDP Danimarka Koordinasyonu seçim çalışması emeği geçen ve seçim çalışması yürüten bütün HDP komisyonlarına ve HDP çalışanlarına tek tek teşekkür etti ve 7 Haziran günü seçim sonuçlarını takip etmek ve barajların yıkılacağı günü takıp etmek ve kutlamak için Danimarka'da yaşayan bütün Türkiyelileri Danimarka Demokratik Kürt Toplum Merkezinin Kopenhag lokaline davet etti. 

AVUSTURYA

Avusturya’da yaşayan 107 bin seçmenden 36 bin 792 kişi akşam saat 19:00 kadar oy kullandı. Viyana, Salzburg ve Bregenz konsolosluğunda 8 Mayıs’tan bugüne kadar 36 bin 792 kişi oy kullandı.

Viyana Konsolosluğu’nda 22663 oy kullanıldı. HDP müşahitlerinin verdiği bilgiye göre, bu oyların 7’den fazlasının HDP seçmenleri tarafından kullanıldığını kaydetti.

Salzburg Konsolosluğunda ise 8800 oy kullanıldı. HDP müşahitlerine göre yaklaşık iki bin kişi oyun HDP’den yana kullandı.

Bregenz kentindeki konsoloslukta ise 5329 oy kullanıldı, HDP müşahitlerine göre bu oyların yaklaşık bin oyun HDP için olduğu belirtiliyor.

ALMANYA / KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de dün akşam saat 19:00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi.

128 bin 275 seçmenin bulunduğu Köln bölgesinde 50 bin civarında kişi oyunu kulandı. Kesin sonuç ise salı günü açıklanacağı belirtildi.

HDP İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı Turgut Öker de dün HDP'nin seçmenler için kurduğu çadırı ziyaret ederek burada seçmenlerle sohbet etti. Daha sonra seçmenlerin oy kullandığı konsolosluğa geçen Öker, burada Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin tarafından karşılandı. Öker ve Engin arasından geçen kısa sohbetin ardından HDP'li müşahitlerden bilgi alarak tekrar çadıra dönen Öker, "24 gün boyunca burada her gün çalışma yürüten herkese teşekkür ediyorum" diyerek çadırdan ayrıldı.

Köln Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanı İmam Can ile Koçgiri Eğitim ve Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Koçyiğit yaptıkları basın açıklamasında Avrupa’daki oy verme işleminin sona erdiğini hatırlattı. 24 gün boyunca emek veren herkese teşekkür ederek, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için Türkiye'de yaşayan bütün aydın ve demokrat kesimleri HDP'ye oy vermeye çağırdılar.

Bazı Alevi kurumların yaptığı çağrıya cevap olabilmek için bugün Hatay’ın Arap Alevilerinden bir aile de gelip oyunu kulandı.

Rıdvan Beyaz ve Gülseren Beyaz 39 yıldır Almanya'da yaşadıklarını ve demokrasi için oylarını HDP'ye verdiklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER