Artık Kejan aşireti de HDP'li

AKP'nin Siverek ilçe örgütünün kurucularından olan ve Urfa genelinde 7 bin oyu olan Kejan aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Kıran, Kürt sorununa dönük politikalarından dolayı AKP'den istifa ederek HDP'ye katıldı.

Artık Kejan aşireti de HDP'li
Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de milletvekili seçimlerinin yaklaşması ile birlikte saflarda belirginleşiyor. AKP'nin Siverek ilçe örgütünün kurucularından olan ve Urfa genelinde 7 bin oyu olan Kejan aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Kıran, Kürt sorununa dönük politikalarından dolayı AKP'den istifa ederek HDP'ye katıldı.


Kürdistan'ın önde gelen aile ve aşiretlerinin HDP'ye katılımı sürüyor. Siverek'te, AKP'nin Siverek ilçe örgütünün kurucularından olan ve Urfa genelinde 7 bin oyu olan Kejan aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Kıran'ın AKP'den istifa edip HDP'ye katıldı. HDP'nin dün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile HDP Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir ve İbrahim Ayhan katıldı.

Siverek ilçesinde düzenlenen HDP mitinginde AKP'den istifa ederek HDP'ye geçtiğini açıklayan Kıran'a HDP rozeti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk tarafından takıldı. 2002 yılında AK Parti Siverek ilçe örgütünün kurucularında biri olan Mehmet Kıran, AKP'nin Kürt sorununa yaklaşımına tepki göstererek, Urfa genelinde 7 bin oylarının olduğunu ve aile olarak bu seçimlerde HDP'ye oy vereceklerini duyurdu.

‘KOBANÊ DÜŞTÜ DÜŞECEK’ DİYENLERE KARŞI HDP  

Kıran, HDP'ye katılım nedenlerini şu sözlerle anlattı: "Ben Kejan aşireti kanaat önderi Mehmet Kıran. Ben AK Parti 2002 kurucularından biriyim ve ben bugün AK Parti'den istifa edip HDP'ye geçiyorum. İstifa etmemin sebebi 34 kişinin Uludere'de uçaklarla katledilmesi ve mahkemelerde hesap verilmemesidir. İkincisi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antep'te konuştuğu zaman 'Kobanê düştü düşecek' dedi. Bugün yolumuz artık HDP'dir. İnsanların kanının akmaması için HDP diyorum."

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER