Şemdinli sağlık çalışanları katledilen Dr. Furtun olayını kınadı

Şemdinli'de sağlık çalışanları Samsun'da Dr. Kamil Furtun'un katledilmesini protesto etmek amacıyla 1 saatlik grev kararı aldı.

Şemdinli sağlık çalışanları katledilen Dr. Furtun olayını kınadı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli'de sağlık çalışanları, Samsun'da Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun'un görev başında silahlı saldırı ile öldürülmesini protesto ederek 1 saatlik iş bırakma kararı aldı. Sağlık çalışanları 1 saatlik grev nedeniyle bugün hastanede Acil Polikliniği dışında sağlık hizmeti vermedi.

Şemdinli Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Şemdinli Devlet Hastanesi sağlık çalışanları Dr. Kamil Furtun'a yapılan saldırıyı kınadı.

Basın açıklamasını okuyan Şemdinli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Yavuz, son yıllarda ne yazıktır ki tüm sağlık çalışanlarına karşı artarak devam eden şiddet olayları elim düzeye ulaşmıştığını kaydederek, "en son vahşice şiddete kurban vermiş olduğumuz Sağlık şehidimiz Uzm. Dr. Kamil Furtun’a ve bütün sağlıkşŞehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.

Dr. Murat Yavuz devamla, "sağlık çalışanları üzerinde endişe verici etkiler bırakan, şifa veren ele yapılan her türlü saldırı ve şiddet olaylarını hastanemiz çalışanları ve yönetimi adına esefle kınıyoruz. Bu tür üzücü ve dehşete düşüren olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarını engellemek adına yapılmış tüm düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilerek, hunharca yapılan bu saldırı girişimlerine gerekli cezaların verilmesi gerekmektedir. Sağılığımızı korumanın sağlıkçının da korunması olduğunu bildirir, bu yönde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyoruz. Şiddetsiz sağlıklı günler dileriz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER