Erdoğan Can Dündar'ı tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR’ları haberini yapan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar için, “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” sözleriyle tehdit etti.

Erdoğan Can Dündar'ı tehdit etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber’de TRT Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan’ın sorularını yanıtladı.

Erdoğan, programda Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR’ları haberiyle ilgili şunları söyledi:

‘Ben davamı da açtım’

“Bu olay Bayırbucak Türkmenleriyle alakalı bir konu. Hep şunu ifade etmişimdir: Özellikle insani yardım noktasında şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız Bayırbucak Türkmenlerine bu desteği vermektedir. Kimden aldın bu rakamları? Paralel yapı. MİT’e yönelik atılan o iftiralar bir ajan bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Avukatlarıma talimatı verdim hemen davayı açtım. Burada hakikaten samimi dürüst olan, onlara verdiğimiz eğitimi çok samimi olarak açıklarlar.

“Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu. Üst akıl böyle bir talimat veriyor. DAİŞ’ten bahsettiler, terör örgütlerinden bahsettiler. Bayırbucak Türkmenleriyle ilgili bizim desteğimizin olmadığını iddia ediyorlar. Ahmet Davutoğlu Bey’in, benim defaatle yaptığımız toplantılar var. Lojistik yardımlarımızı, verdiğimiz eğitimleri açıklarlar.

“Biz onları yalnız bırakmamanın ötesinde, sıkıntıda olanların bir kısmını ülkemize çektik, tekrar daha sonra gönderdik. Bu konuda bize muhalif olan siyasilerden, bunu bilenler de vardır. Biz zalim Esed’in eline bunları bırakamayız. Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ben davamı da açtım. Bunların derdi Türkiyenin imajına gölge düşürmek. Bunu özel haber olarak yapan kişi de bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu.”

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi, MİT’e ait olan TIR’lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatlara ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

Yayınlanan görüntülerde jandarma eşliğinde ve savcı nezaretinde kapakları açılan çelik kasalarda önce antibiyotik dolu kutular görülüyor. İlaçların altındaki kasalar açıldığında da havan, top mermisi ve ağır makineli tüfek mermileri ortaya çıkıyor.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Cumhuriyet gazetesi hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar görüntüleri neden yayınladıklarına ilişkin açıklama yaparak, “Bir gazetenin, bir gazetecinin görevi okurunu bilgilendirmek, halkı bu tehlikeden, bu tehditlerden haberdar etmek, bu maceraya kalkışan yetkilileri ikaz etmektir. Cumhuriyet, bu sorumluluğun bilinciyle bu görüntüleri yayınlıyor” dedi.

Cumhuriyet gazetesi de Adana’da durdurulan MİT TIR’larının taşıdığı belirtilen askeri mühimmat görüntüleri haberinin ardından getirilen yayın yasağı ve haklarında açılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaparak, “Susmak yok” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Mayıs’ta partisinin Ankara mitinginde konuyla ilgili “O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri’ne gidiyordu” dedi.

Siirt milletvekili adayı ve AK Parti Dış İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larının Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) gittiğini söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER