Gezi Parkı'nda bir gazeteci tokatlanarak gözaltına alındı

Gezi Parkı direnişinin 2. yılı nedeniyle Gezi Parkı’na yürümek isteyenler için alanda bulunan Zaman gazetesi muhabiri polislerce yumruklanarak gözaltına alındı. Daha sonra serbest bırakıldı.

Gezi Parkı'nda bir gazeteci tokatlanarak gözaltına alındı

Gezi Parkı’nda cep telefonuyla fotoğraf çeken bir gazeteci, gözaltına işlemi sırasında polis tarafından sert bir tokat darbesine maruz kaldı. Gazetecinin adını sorduğu polis, “Amerika’ya mı söyleyeceksin, Fethullah Gülen’e mi söylettireceksin?” ifadelerini kullandı.

Polis sabah saatlerinde parktan sivilleri çıkardığı sırada telefonuyla fotoğraf çeken Zaman gazetesi muhabiri Emre Şencan’la polisler arasında gerginlik yaşandı. Şencan’ın gerginlik sırasında gaz maskesi soran polise ‘Gazeteciyim’ dediği duyuluyor. Polis ısrarla gaz maskesini soruyor.

Sivil polisler Emre Şencan’ın etrafını çevirdi. İçeriği anlaşılamayan diyalog sırasında polislerden biri Şencan’ın çenesine sert bir tokat darbesi vurdu.

Daha sonraki diyalogda ise gazeteci olduğunu söylemediğini iddia ediyor polis.

Şencan kısa süreli gözaltına alındı.

Gerekçe: Cep telefonuyla fotoğraf

Yere yatmaya zorlanan Şencan’la polisler arasındaki diyalogtan cep telefonuyla görüntü çektiği için gözaltına alındığı öğrenildi. Polisler, bu kişinin haberci kimliğini açıklamadığını söyledi. Şencan’ın polisler arasında parktan çıkarıldığı sırada diyaloglar da sürdü.

Şencan, kendini yumruklayan polisin ismini sordu. O polis de “Amerika’ya mı söyleyeceksin, Fetullah Gülen’e mi söylettireceksin? ” dedi.

Parktan uzaklaştırılan Şencan’ın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER