ABD Dışişleri Sözcüsü Sabah muhabiriyle tartıştı

ABD Dışişleri sözcüsü Heather Nauert, basın toplantısında Daily Sabah Washington muhabiri Ragıp Soylu ile tartıştı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Sabah muhabiriyle tartıştı
 Basın brifinginde bulunan Daily Sabah Washington muhabiri Ragıp Soylu ile Dışişleri Sözcüsü Nauert arasında da atışma yaşandı.

Sözcünün basın toplantısı sırasında ağladığı belirtildi. Ancak sözcüyü ‘ağlatan’ gazetecinin Daily Sabah muhabiri olup olmadığı, henüz netlik kazanmadı.

Ragıp Soylu, Sözcü Nauert’e PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının Rakka’da açılmasına ilişkin bir soru sordu. Sözcü Nauert, Soylu’nun sorusuna, “Bu fotoğrafın açılması konusu dahilinde bazı liderler ve gurupların yaptıkları yorumlara dikkat etmedim. Ama size şunu söyleyebilirim ki Rakka’nın IŞİD’den kurtulması büyük bir başarıdır. Özellikle de Suriye halkı için. Bu videoyu, fotoğrafı yayınlayarak dahil tüm partilerin, provokasyon içeren davranışlarından vazgeçmesi gerekiyor. ABD hükümeti Türkiye ile çok yakından çalışıyor bunu siz de biliyorsunuz. Türkiye’de devlet-özel ortaklığı olan bir medya grubunda çalışıyorsunuz.” diye cevap verdi.

Tartışmanın ardından Ragıp Soylu Twitter’dan şunları paylaştı: “ABD Dışışleri Sözcüsü, YPG’yle ilgili sorduğum bir soruya devlet-özel ortaklğı olan bir medya grubuna çalıştığımı söyleyerek cevap verdi. Sözcüye çalıştığım şirketin özel olduğunu belirttiğimde ise, medya grubunun hükümet tarafından fonlandığını söyledi. Kel alaka? Yok.”

Öte yandan, Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması sonrası tüm tarafları, ‘saldırgan görülebilecek ya da ilave gerilimler yaratabilecek eylemlerden’ kaçınmaya çağırdıklarını açıkladı. Nauert’e günlük basın brifinginde bir gazeteci, YPG güçlerinin Abdullah Öcalan’ı övdüğü bir video yayınlamasına dair yorumunu sordu. Söz konusu video hakkında bilgisinin olmadığını ifade eden Nauert, “Ama size şunu söyleyebilirim; Rakka’nın özgürleştirilmesi sadece koalisyon için değil, en önemlisi Suriye halkı için net bir başarıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER