Ali İsmail Korkmaz davasının 3. duruşması başladı

Ali İsmail Korkmaz’ın polis ve siviller tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin sanıkların yargılandığı davanın 3. duruşması bugün görülüyor. Gezi Parkı direnişi sırasında öldürülenlerin aileleri, milletvekilleri ve insan hakları savunucuları duruşma salonunda.

Ali İsmail Korkmaz davasının 3. duruşması başladı

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir’de yaşanan olaylarda Ali İsmail Korkmaz’ın, polis ve siviller tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın 3. duruşması Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duruşmada dosyadaki tüm ifadeler ve teknik raporlar okunup değerlendirmeler yapılacak. Ali İsmail Korkmaz Dava Komitesi dosyaya TÜBİTAK ve Adli Tıp’tan talep edilen raporlar gelmediğinden bugün esas hakkında beyanda bulunulmayacağını belirtti.

Gezi Parkı direnişi esnasında hayatını kaybedenlerin aileleri duruşmaya katılıyor

Saat 09.30’da başlayan duruşmaya Korkmaz ailesinin yanında Gezi direnişinde öldürülenlerin aileleri, milletvekilleri, insan hakları savunucuları da katıldı.

Gezi direnişinde öldürülen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük annesi Sayfi Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ve Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert Korkmaz ailesiyle dayanışmak için duruşma salonunda.

HDP cumhurbaşkanı adayı ve bazı HDP ve CHP milletvekilleri de duruşmada

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, Hüseyin Aygün, Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu’nun da aralarında olduğu siyasiler de salonda.

Andrewe Gardner de Uluslararası Af Örgütü adına da gözlemci sıfatıyla duruşmayı izliyor.

Sanıklar

Sanıklar da duruşma salonunda. Davanın biri polis beş tutuklu ve üç tutuksuz polis olmak üzere toplam sekiz sanığı var. Davanın sanıklarından tutuklu polis Mevlüt Saldoğan “suç kastıyla kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Diğer tutuklular İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile tutuksuz polisler Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut hakkında da “öldürmeye iştirak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER