Amed'de 30 AKP'li meclis üyesi adayı istifa etti

Amed'de meclis üyeliği listesinden çıkarıldıklarını belirten 30 partili, meclis üyelisi adaylığından istifa etti.

Amed'de 30 AKP'li meclis üyesi adayı istifa etti

AKP Bağlar İlçe Başkanı Erdal Erdal’ın istifasının ardından, 30 meclis üyesi adayı, haksız bir şekilde listeden isimlerinin çıkarıldığını öğrenince toplu istifa etme kararı aldı.

Adliye binası yakınlarında bulunan Yıldız Park'ta bir araya gelen 30 meclis üyesi adayı, AKP İl ve Bağlar İlçe Başkanına tepki gösterdi. Meclis üyeleri adına açıklama yapan Yasin Öztemel, AKP Bağlar teşkilatı içinde yapılan listelerin haksız ve adaletsiz bir şekilde değiştirildiğini belirterek, "Yıllardır AK Parti'de üye olmamıza, canla başla çalışmamıza rağmen bizlere büyük bir haksızlık yapıldı. Kadın, gençlik ve emekçi kotasının uygulanmadığı listeler mevcut ilçe ve İl Başkanı tarafından değiştirildi. İl Başkanı kendi başına böyle bir karar alamaz. Çünkü konuya hakim biri değil. Bizler eski Bağlar İlçe Başkanının verdiği listeyi destekliyorduk, ancak bu liste bir gün ansızın değiştirildi. Bu antidemokratik uygulamalar bizleri üzmüştür. Dilsiz şeytan olmayacağımızı belirtmek için meclis üyesi adaylığından istifa etme kararı aldık" dedi.

Yeni yapılan meclis üyeliği listelerine para karşılığı girenlerin olup olmadığını bilmediğini belirten Öztemel, "Elimizde bir belge olmadan böyle bir beyanda bulunamayız. Ama böyle söylentilerin olduğu doğru. Bizim için en önemli olan şey emeğimizin hiçe sayılmasıdır. Bu partiye gönül veren arkadaşlarımıza ve bizlere büyük haksızlıklar yapıldı. Bu nedenle meclis üyeliği adaylığından istifa ediyoruz" şeklinde konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER