Asker yakınlarından bakan Işık'a protesto

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, zehirlenen askerleri ziyaret için gittiği Manisa'da protesto edildi. 731 askerin zehirlendiği olayla ilgili yemek şirketi çalışanı 21 kişi sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Kentte daha önce de 3 kez kışlalarda aynı şirketin verdiği yemekler nedeniyle onlarca asker zehirlenmiş, bir asker de yaşamını yitirmişti. Valinin 'psikolojik' dediği zehirlenme olaylarına rağmen aynı şirket kışlalara yemek vermeye devam etmişti.

Asker yakınlarından bakan Işık'a protesto
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ak Partili Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Murat Baybatur ile birlikte Manisa Merkez Efendi Hastanesi’nde tedaviye alınan askerleri ziyaret etti. Bakan Işık’a hastane girişinde bazı yurttaşlar ilee asker yakınları tepki gösterdi.


Polis hastane girişinde yoğun güvenlik önlemi alırken, grup ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

YEMEK ŞİRKETİNİN 21 ÇALIŞANI GÖZALTINDA

Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 731 askerin zehirlenme şüphesiyle tedaviye alınmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında kışlaya yemek sağlayan şirketin 21 çalışanı gözaltına alınıp sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, incelenmek üzere bazı numuneler alındı.

YEMEK ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Kente gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, hastanelerde tedavi gören askerleri ziyaret etti.

Işık, söz konusu yemek şirketinin sözleşmesinin üçüncü zehirlenme olayının ardından feshedildiğini açıkladı.

manisa3‘HAYATİ TEHLİKE YOK’

Ziyaretin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, hastanenin toplantı salonunda açıklama yaptı. Rahatsızlanan asker sayısının 590 olduğunu belirten Bakan Işık, bunlardan 372’sinin hataneye sevk edildiğini belirterek, “Bu akşam saat 18.00’de akşam yemeği sırasında Batı Kışlası’nda toplu rahatsızlanma şikayetiyle askerlerimiz hastanelere sevk edildi. Bu akşam yemeğinde toplam 5 bin 470 askerimiz yemek yedi. Bu yemekten etkilenen asker sayımız 590. Yemekten etkilenen askerlerimizin ilk muayeneleri ve müdahaleleri yapıldı. Hastanelere sevk edilen asker sayımız 372” dedi.
manisa4
Askerlerin hayati tehlikesinin olmadığını belirten Bakan Işık, “Şu anda hastanelerimizde olan asker sayımız 72. Bu askerlerimizden hayati tehlikesi olan yok. Yoğun bakımda olan askerimiz de yok. 51 askerimizi tedbir amaçlı hastanelerimizde tutuluyor. Batı Kışla’da 40 askerimiz müşahede altında. Bu olayı tüm detaylarıyla değerlendirme imkanımız oldu” diye konuştu.

4’ÜNCÜ ZEHİRLENME OLAYI

23 Mayıs tarihinde Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 1049 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti.

Bu olaydan 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6’ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı’nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı.

16 Haziran cuma günü Manisa 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası’nda 69 asker hastanede tedaviye alınmış, ardından hepsi taburcu edilmişti.
(DHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER