Bahçekapılı disiplin kurulu’na sevk edildi

ÇHD, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’yı çıkarılması istemiye Disiplin Kurulu’nasevk etti.

Bahçekapılı disiplin kurulu’na sevk edildi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube yönetimi, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın, İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmelerindeki davranışları nedeniyle üyelikten çıkarılması için Disiplin Kurulu’na sevkini istedi.

ÇHD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şubemiz üyesi Av. Ayşenur Bahçekapılı, 2002 yılından beri iktidarda olan ve 13 yıllık iktidarı döneminde sermaye yanlısı, emek düşmanı bir politik ekseni esas alan ve Ortadoğu’nun kan gölüne çevrilmesinde önemli bir payı bulunan Adalet ve Kalkınma Partisinde (AKP) 2007 yılından beri, grup başkanvekilliği vb. önemli görevler üstlenmiş, birçok antidokratik, emek düşmanı düzenlemenin yasalaşması konusunda çok aktif bir biçimde çalışmıştır.

“Ayşenur Bahçekapılı, halen TBMM Başkanvekilliği görevini ifa etmekte olup, AKP hükümetinin son dönemde Meclis’ten geçirerek yasalaştırdığı birçok antidemokratik, faşizan yasanın Meclis görüşmelerinde TBMM Başkanvekili olarak görev yapmış, muhalefet partilerinin bu antidemokratik yasalara itirazlarını etkisiz kılmak yönünde özel bir çaba sarf ettiği gözlemlenmiştir.

“Son olarak, polise dilediği kişinin üstünü, eşya ve aracını arama; dilediği kişiyi 48 saate kadar, savcıya haber dahi vermeden gözaltına alma; sokak eylemlerinde eylemcilere karşı ateş etme gibi geniş yetkiler veren, hakim ve savcıların birçok yetkisini Vali ve Kaymakamlara devreden,  tüm ülke genelinde sürekli ve kalıcı bir Sıkıyönetim öngören, bu nedenlerle, milyonlarca insanın, Baroların ve Derneğimiz de dahil birçok hukuk örgütünün şiddetle karşı çıktığı İÇGÜVENLİK YASA TASARISININ Meclis’teki görüşmeleri sırasında, bu tasarının bir an önce yasalaşması için, Meclis İçtüzüğü’ndeki hükümleri dahi uygulamayarak, muhalefet partilerinin sesini kısmaya yönelik özel bir tavır sergilemiş, Tasarıya ve kendisinin Meclisi yönetiş biçimine yönelik itirazları alaycı, umursamaz ve saldırgan bir üslupla karşılamıştır.

“AKP Hükümetinin ‘’İçgüvenlik Tasarı’’ olarak kamuoyuna sunduğu bu yasa paketi, içerdiği antidemokratik ve faşizan hükümler nedeniyle, Tüzüğümüzde belirtilen amaç ve ilkeler ve Derneğimizin 40 yılı aşkın mücadele birikimi doğrultusunda, tüm ÇHD üyelerinin karşı çıkması gereken bir düzenlemedir. Bu yasa paketine karşı olmamak, dahası bu yasa paketini canhıraş bir şekilde savunmak ve bir an önce yasalaşması için özel ve aktif bir çaba sarf etmek, bir ÇHD üyesinin sergileyeceği bir tavır olamaz.

“Açıklanan nedenlerle, Ayşenur Bahçekapılı, Dernek Tüzüğünün 2 ve 3.maddelerinde düzenlenmiş olan, Derneğin amacına ve çalışma alanlarına ilişkin temel ilkelere ve Derneğimizin 40 yılı aşan mücadele birikimi ve geleneklerine açıkça aykırı davranmış; Tüzüğün 8. maddesi uyarınca, Derneğin amacına ve Derneğin yetkili kurullarınca alınan kararlara uymamakta direnmiştir. Belirtilen sebeplerle Av. Ayşenur Bahçekapılı’nın DERNEK ÜYELİĞİNDEN İHRAÇ İSTEMLİ OLARAK oy birliği ile Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER