Siirt’te 8 Mart programı açıklandı

Siirt’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde miting gerçekleştirecek olan kadınlar, programlarını Berfin Kadın Danışma Merkezi’nde yapılan basın toplantısı ile duyurdu.

Siirt’te 8 Mart programı açıklandı
Siirt’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde miting gerçekleştirecek olan kadınlar, programlarını Berfin Kadın Danışma Merkezi’nde yapılan basın toplantısı ile duyurdu.


HDP, DBP, Barış Anneleri Meclisi, Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma Merkezi, KESK Kadın Meclisi, İHD, MA-PER, TUHAD-DER, MEYA-DER üyesi kadın bileşenleri tarafından oluşturulan Siirt Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin kentte gerçekleştirecekleri bir dizi etkinliği düzenlene basın toplantısı ile duyurdu. Buna göre “Kobanê’de direnen kadınla örgütlenelim, yaşamı özgürleştirelim” şiarı ile 8 Mart’ta Cumhuriyet Meydanı’nda miting gerçekleştirecek. Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Siirt Kadın Platformu bileşenleri katılırken, bileşen adına konuşan Berfin Kadın Danışma Merkezi Sosyoloğu Esra Celile Ası Güneş, bu yıl düzenlenecek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenleyecekleri tüm etkinlikleri Rojava ve Kobanêli kadınlara atfettiklerini aktardı.

Güneş, “Kobanê’de direnen kadınla örgütlenelim, yaşamı örgütleştirelim, şiarıyla düzenlediğimiz tüm 8 Mart etkinliklerimiz başta Kobanê ve Rojavalı kadınlara ve dünya direnen kadınlarına atfendir” diye konuştu. Siirtli kadınların 8 Mart programları ise şöyle;

“1 Mart Pazar Saat: 13.00 Pervari’de şölen

2 Mart Pazartesi Saat: 19.00 Orhan Doğan Kent Parkı’nda sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi

3 Mart Salı 13.00 Tillo’da kadınlara karanfil dağıtımı

4 Mart Çarşamba Saat: 12.00 Şirvan ilçesinde kadın şöleni ve panel

5 Mart Perşembe Saat: 19.00’da Conkbayır Mahallesi’nde sinevizyon gösterimi

6 Mart Cuma Saat: 19.00 Eruh ilçesinde şölen

7 Mart Cumartesi kadınlar Dudêran Şengal Kampı’nı ziyaret edecek

7 Mart Cumartesi Saat: 19.00 Kurtalan ilçesinde şölen

8 Mart Pazar Saat: 10.00-17.00 Cumhuriyet Meydanı’nda 8 Mart mitingi” gerçekleştirilecek. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER