Barış Çakan'ın babası: 'Ezana saygısızlık yapmayın' dediği için öldürüldü

Ankara'da dün öldürülen ve Kürtçe müzik dinlediği için saldırıya uğradığı iddia edilen Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan: "Oğlum ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı için öldürüldü."

Barış Çakan'ın babası: 'Ezana saygısızlık yapmayın' dediği için öldürüldü
Ankara’nın Etimesgut İlçesi Alsancak Mahallesi’nde dün akşam kalbinden bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan’ın babası olayın oğlunun Kürtçe müzik dinlemesi ile ilgili olduğu şeklindeki açıklamaları yalanladı. Baba Çakan oğlunun ezan okunurken arabalarının içinde yüksek sesle müzik dinleyen kişileri uyardığı için çıkan tartışmada öldüğünü açıkladı.

Barış Çakan’ın babası Nihat Çakan, Medyascope’tan Hazar Dost’a yaptığı açıklamada olayı anlattı. Olayın yaşandığı yer ile evlerinin arasının çok yakın olduğunu söyleyen Nihat Çakan, oğlunun akşam ezanına kısa bir süre kala, “10-15 dakika arkadaşımla konuşacağım” diyerek evden çıktığını belirtti.

Barış Çakan ve arkadaşı, evlerine yakın mesafede bulunan Etimesgut’ta pazar kurulan mekanın civarında buluştuğu sırada akşam ezanı okunduğunu belirten baba Çakan, yanlarına duran arabanın müziğinin sesinin yüksek olması nedeniyle Barış Çakan’ın arkadaşının arabaya yaklaşarak, “Ezana saygınız olsun” diyerek müziğin sesini kısmalarını istediğini söyledi. Nihat Çakan, arabada bulunan üç kişinin, “Bize Müslümanlık mı öğretiyorsunuz” diye arabadan inerek oğluna ve arkadaşına saldırdığını söyledi. Nihat Çakan ayrıca, “Onlardan müziğin sesini kısmalarını istediği için üç kişi oğlumu benden aldı” dedi.

‘YERDE YATIYORDU YETİŞTİREMEDİK’

Nihat Çakan, oğlu evden çıktıktan 20 dakika sonra arkadaşının kendisini aradığını, “Biz kavga ettik, ikimiz de kaçtık. Barış eve geldi mi?” diye sorduğunu belirtti. Ardından oğlunun arkadaşıyla beraber olay yerine gittiğini söyleyen Nihat Çakan, “Biz gittiğimizde Barış yerde yatıyordu, hastaneye yetişemeden vefat etti” dedi.

Barış Çakan’ın cenazesi, Elvankent Söğüt Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından Elvankent Mezarlığı’na defnedildi.

Nihat Çakan AA muhabirine yaptığı açıklamada da akşam ezanından 10 dakika önce abdest alan oğlu Barış Çakan’ı, mahalle arkadaşı B.A’nın dışarı çağırdığını, oğlunun gitmesini istemediğini ancak kısa sürede döneceğini belirttiği için rıza gösterdiğini söyledi. Oğlu dışarı çıktıktan yaklaşık 20 dakika sonra arkadaşı B.A’nın, telefonla arayarak Barış’ın eve gelip gelmediğini sorduğunu ifade eden Çakan şunları söyledi: “Arkadaşı dedi ki ‘Biz kavga ettik, ben kaçtım onu göremiyorum.’ Bunun üzerine evden fırladım. Arkadaşı olay yerini söyledi, polis, ambulans gelmiş. Gittik baktım, 3 kişi tarafından bıçaklanmış. Bunlar dışardayken, aracın içerisindeki 3 kişi müzik dinliyormuş, o esnada da ezan okunuyormuş. Oğlumun arkadaşı, ‘Ezan okunuyor şunun sesini biraz kısın, ezan bitsin’ diyor. Karşı taraf da diyor ki ‘Sen bana İslamiyeti mi öğreteceksin?’. Kavga ediyorlar, arkadaşı kaçıyor, bizim çocuk ellerinde kalıyor. 3 kişi birden buna saldırıyorlar. Olay böyle…”

Ankara Valiliği’nden olay hakkında yayınladığı açıklamada da olayın sebebi, “maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır” denilmişti.

Barış Çakan’ın cenazesi, Elvankent Söğüt Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından Elvankent Mezarlığı’na defnedildi / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER