'Barzani'nin görev süresi uzatılmalı'

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin görev süresi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Kürdistan İslami Toplum Partisi ve Türkmen Cephesi, Barzani'nin görev süresinin uzatılmasından yana olduklarını duyurdu.

'Barzani'nin görev süresi uzatılmalı'
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin görev süresi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komela Îslamî) ve Türkmen Cephesi, Barzani’nin görev süresinin uzatılmasından yana olduklarını duyurdu. 

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin görev süresinin 8. ayda sona ermesi Kürdistan Bölgesi’ndeki birçok siyasi çevreyi harekete geçirdi. Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin görev süresinin uzatılması tartışmalarına Kürdistan İslami Toplum Partisi ve Türkmen Cephesi de dahil oldu. 

Kürdistan İslami Toplum Partisi’nin etkili kadrolarından olan yazar Newzad Seid Mihemed, Facebook hesabından yayınladığı mesajında”Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani yarım yüzyıldır Kürdistan için siyasi ve askeri faaliyetlerde bulundu. Mesud Barzani, Kürdler Irak Kürdistan’ında haklarını kazansın diye yoğun çaba harcadı. Şimdi görev süresinin uzatılıp uzatılmaması hakkında çok konuşuluyor. Karar verecek olan kişi ise sessizliğini koruyor. Bazı kişilerde sırf ‘ Ben de Mesud Barzani üzerine konuştum’ demek için konuşuyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Newza Mihemmed ,sosyal medya üzeinden yayınladığı mesajın devamında ise şunları ifade etti: 

” Bu konuda herkes söylediklerine dikkat etmeli. Barzani gibi tüm askeri, ekonomik ve siyasal anlamda halkın güvenini kazanmış bir lider hakkında birhiçbir etkisi ve gücü olmayan insanların öyle havadan konuşmaya hakları yok. Bu güçlerden tek dileğim boş yere konuşmamaları. Barzani’ye ve ailesine uzun ömürler dilerim. Başkanlık görevine devam etsin.” 

Türkmenler de Barzani’nin kalmasından yana 

Irak Türkmen Cephesi milletvekili Aydın Maruf, Barzani’nin başkanlık sürecinin uzatılmasından yana olduklarını söyledi. 

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Maruf, Mesud Barzani’nin başkanlık sürecinin uzatılması konusunda tüm tarafları uzlaşmaya çağırdı. 

Maruf konuşmasında, “Şu an bölgede bir savaş var. Aynı zamanda bir mali kriz var. Biz Türkmenler olarak Barzani’nin başkanlık süresi ile ilgili tüm siyasileri uzlaşmaya çağırıyoruz.” ifadeleri kullandı. Kürdistan Bölgesi yasalarına göre Kürdistan Bölge Başkanı 

Mesud Barzani’nin başkanlık süresi 19 Ağustos’ta sonra eriyor.   / Basnews
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER