Başkale'de 3 öğrenci PKK'ye katıldı

Van'ın Başkale ilçesinde İmam Hatip Lisesi’nde okuyan ve 16 Kasım’dan bu yana kayıp oldukları iddia edilen Dîlan Baycan, Funda Koç ve Münevver Baycan PKK saflarına katıldı.

Başkale'de 3 öğrenci PKK'ye katıldı
Van'ın Başkale ilçesinde İmam Hatip Lisesi’nde okuyan ve 16 Kasım’dan bu yana kayıp oldukları iddia edilen Dîlan Baycan, Funda Koç ve Münevver Baycan PKK saflarına katıldı. Her üç genç kadın da okudukları İmam Hatip Lisesi’nde sürekli DAİŞ propagandasının yapılması ve Kürtlere yönelik gerçekleştirilen asimilasyon politikasından kaynaklı rahatsız olduklarını dile getirdi.


Van’ın Başkale ilçesini bağlı yukarı Dikmen köyünde yaşayan ve Başkale Anadolu İmam Hatip lisesinde okuyan 3 genç kadın öğrenci için aileleri 16 Kasım tarihinden bu yana Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusu yapılmıştı. Ailenin kayıp başvurusu üzerine 16 yaşındaki Dîlan Baycan, Funda Koç, Münevver Baycan için arama çalışmaları başlatılmıştı. 3 genç kadın, AKP eliyle yürütülen İmam Hatip okullarında sürekli DAİŞ’in propagandasının yapılması, Kürt öğrencileri bu okullarda Kürt kimliğinden, kültüründen, uzaklaştırma ve DAİŞ’e eleman kazandırmalarından rahatsızlık duydukları için PKK saflarına katıldı.

PKK’ye katılan 3 kadın öğrenciden bir olan Sozda Cansız, AKP eliyle yürütülen imam hatip okullarında kalamayacağını ve DAİŞ’e eleman kazandırdıklarından rahatsız olduğunu söyleyerek “Başkale İmam Hatip Lisesi’nde okuyordum. Okuduğum okulda sürekli Kürtlere yönelik kara propaganda yapıyorlardı. Kürtlerin kötü olduklarını söylüyorlardı. Ben PKK’yi araştırdım. Yerimin PKK safları olduğunu düşündüm ve karar verip 2 arkadaşımla katıldım” dedi.

Cansız, okuldaki ve çevresindeki arkadaşlarına PKK saflarına katılıma çağrısında bulundu.

'İMAM HATİP OKULLARI AKP VE DAİŞ MERKEZLİDİR’

İmam Hatip lisesinde okuduğu için ailesinin DAİŞ’e katılma kaygısı taşıdığını söyleyen Arîn Zîlan ise “İmam Hatip Lisesi’nde okuyordum. İmam Hatip okulları AKP ve DAİŞ merkezlidir. Ama benim DAİŞ’e katıldığım haberi kesinlikle doğru değildir. Sistem okulları bizi kendi öz kimliğimizden uzaklaştırıyordu. Sürekli Kürtleri karalıyorlardı. İmam Hatip okulları tamamen asimilasyon merkezi olan AKP kurumlarıdır. PKK’yi araştırdım ve PKK saflarına katıldım. PKK yaşamı çok güzel. Arkadaşların bir birine yaklaşımları, davranışları sistemden çok farklı” diye konuştu. Zîlan katıldığından buyana kendi öz kimliğine döndüğünü de sözlerine ekledi.

'BENİ BURAYA GETİREN SEVDA KADINI ŞİİRİ OLDU’

Amara Botan da aynı İmam Hatip Lisesi’nde okuduğunu belirtti. Okulda sürekli DAİŞ propagandasının yapıldığını aktaran Botan şunları belirtti: “Bizlere sürekli ‘Kürt kanallarını seyretmeyin, onların haberlerine inanmayın’ diyorlardı. Bizleri kendilerine yönlendiriyorlardı. Kürtlere sürekli hakaret ediliyordu. AKP’nin okullarında dilimizi, kültürümüzü ve kendi özümüzü unuttuk. Son dönemlerde medyada DAİŞ’in vahşetini ortaya çıkaran görüntüler gördüm. İmam Hatip okullarında DAİŞ’e eleman kazandırdıklarını anladım. Bunun üzerine okulda artık bizi neye yönlendirdiklerini anladım. Bende, DAİŞ’e karşı mücadele yürüten PKK'yi merak ettim ve araştırmaya başladım. PKK’yi araştırmak isterken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 8 Mart’ta kadınlara atfen yazdığı ‘Sevda Kadını’ adlı şiirden çok etkilendim ve katıldım.”

PKK saflarına katılımında bu şiirin belirleyici olduğunu vurgulayan Botan, "Ben bu şiirden etkilenip geldiysem, kim bilir arkadaşlarım gelip bu yaşamı görürlerse nasıl etkilenecekler. Buradan onlara sesleniyorum. AKP’nin Kürtleri asimile etmeyi amaçlayan okullarında okumasınlar" diyerek evdeki ve okuldaki arkadaşlarına gerilla saflarına katılma çağrısında bulundu. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER