BDP'den Lice-Hani açıklaması

BDP Amed İl Örgütü, askerlerin Lice-Hani kırsalında düzenlediği operasyon ve OHAL benzeri uygulamalara derhal son verilmesini istedi.

BDP'den Lice-Hani açıklaması
BDP Amed İl Örgütü, askerlerin Lice-Hani kırsalında düzenlediği operasyon ve OHAL benzeri uygulamalara derhal son verilmesini isteyerek, “Barış sürecinin devam edebilmesi için gerektiğinde halkımızla beraber operasyon bölgelerine gidip canlı kalkan olmaya hazırız” dedi.


BDP Amed İl Örgütü, Türk ordusunun Lice-Hani kırsalında düzenlediği operasyon ile Amed ve Lice merkezlerindeki OHAL uygulamalarına sert tepki gösterdi.

İl örgütü tarafından yapılan açıklamada, operasyonla birlikte Lice-Hani kent merkezleri ve geçiş noktalarının Türk askerlerince kapatıldığı, bölgenin ‘güvenlik’ çemberine alındığı belirtilerek, “Söz konusu uygulama barış sürecini zora sokmaktadır” dendi.

Açıklamada, “BDP olarak ablukaya alınmak istenen bu durumu kabul etmiyor, operasyonların derhal durdurulmasını ve 1990’lardaki olağan üstü hal benzeri uygulamaya son verilmesini bekliyoruz” diye belirtildi.

Özellikle Amed ve Lice ilçe merkezlerinde her köşede polis noktasının oluşturulması “1990’larda mevcut olağan üstü hal uygulamasının fiili olarak tekrar başladığını göstermektedir” denilen açıklamada, AKP’nin bu uygulamalarının var olan barış sürecini sabote etmeye dönük bir girişim olduğu vurgulandı.

Operasyon ve OHAL benzeri uygulamanın derhal sonlandırılmasının istendiği açıklamada halka ise bunun için kurdukları çadırlara gitmeleri çağrısı yapılarak, “Barış sürecinin devam edebilmesi için gerektiğinde halkımızla beraber operasyon bölgelerine gidip canlı kalkan olmaya hazırız” dendi.

BDP Amed İl Örgütü ayrıca Amed bölgesinde fiili olarak oluşturulan olağan üstü hal durumuna ilişkin detaylı bilgiyi daha sonra yapacakları basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. / anf

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER