BDP'li 3 vekil HDP'ye geçiş için istifa etti

BDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü HDP'ye katılmak için partilerinden istifa etti.

BDP'li 3 vekil HDP'ye geçiş için istifa etti
BDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Sebahat Tuncel ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) katılmak için partilerinden istifa etti.


Ertuğrul Kürkçü, konuyla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada şöyle konuşmuştu:

"Bu adımı aslında tüm Bdp milletvekilleri olarak atmamız gerekirdi. Ancak yerelseçimlerin kapıda olması dolayısıyla, HDP'yi kitlelere tanıtmamız güç olacağı için çeşitli kayıp riskleriyle karşı karşıya kalmamak için bölgede Bdp ile batıda ise HDP ile seçimlere girme kararı alındı.

"MUTABAKAT GEREĞİ HAREKET EDİYORUZ"

Tüm Türkiye'de Bdp ile girmek de bir opsiyondu, ama HDP'nin bu yerel seçimlerde özellikle Türkiye'nin batısında ittifaklarını gerçekleştirmesi ve kendini görünür kılması bakımından bu kararın daha doğru olacağını düşündük. Bdp'nin de HDP'nin Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) iki partisi olarak seçime girmesi doğrultusunda mutabakat oldu. Biz de bu mutabakat gereğince hareket ediyoruz.

Bu bizim açımızdan herhangi bir görüş ayrılığının değil görüş birliğinin ortaya çıkarttığı bir süreç. 27 Ekim'de düzenlenecek HDP Kongresi'nde bu siyasi yürüyüş başlamış olacak. seçimlerin ardından tüm Bdp vekillerinin HDP'de toplanması, Meclis'te grubumuzu bu şekilde oluşturmamız hedefleniyor.

"GÖREVLERİMİZİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDIK"

Biz Meclis komisyonlarından istifa etmedik; biçimsel nedenlerle buralardaki görevlerimizi bırakmak zorunda kaldık. Çünkü buralarda görev yapabilmek için bir parti grubunun üyesi olmak gerekir.

Meclis'teki komisyon yenilemeleri bizim HDP'ye geçmemizden evvel yapıldığı için zorunlu olarak komisyonlardaki görevlerimizi grup üyesi arkadaşlara devrettik.

Benim Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki görevlerimi Nazmi Gür, İnsan Hakları Komisyonu'ndaki görevlerimi ise Murat Bozlak yapacak.

Sırrı Süreyya Önder'in görev aldığı Anayasa Komisyonu'nda Bengi Yıldız, İçişleri Komisyonu'nda da Altan Tan görev yapacak.

Sebahat Tuncel'in görev aldığı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda ise Ayla Akat Ata çalışmaları sürdürecek." / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER