Berkin Elvan pankartına 8 yıl hapis istemi

Berkin Elvan’ın doğum gününde, Taksim metro çıkışında pankart açan biri lise öğrencisi 2 eylemci hakkında 8’er yıla kadar hapis istemli dava açıldı.

Berkin Elvan pankartına 8 yıl hapis istemi

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın doğum gününde, Taksim metro çıkışında pankart açan biri lise öğrencisi 2 eylemci hakkında 8’er yıla kadar hapis istemli dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede 19 yaşındaki lise öğrencisi Ş.C.S. ile 20 yaşındaki B.K.’nin kamuoyu hassasiyeti olan konuları bahane edip gösteri yaparak kendilerine toplumsal destek zemini hazırlamaya çalıştıkları belirtildi.

İddianamede, şüphelilerin tedavi gördüğü hastanede vefat eden Berkin Elvan’ın öldürülmesini bahane ederek 5 Ocak 2015 günü, saat 17.00 sıralarında Taksim metro çıkışı yanındaki havalandırma demirlerine tırmandıkları anlatıldı.

“İyi ki doğdun Berkin Elvan. Mücadelemizde yaşayacaksın. Dev-Lis” yazılı pankart açan iki kişiye, alanın toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemeye uygun olmadığı ikaz edilmesine rağmen eylemlerine devam ettikleri belirtildi.

Polis ekiplerinin dağılma ihtarına rağmen “Katil polis hesap verecek” şeklinde slogan attıkları ileri sürülen iddianamede, 2 kişinin Dev-Lis propagandasını yaptıkları da öne sürüldü.

Duruşma ertelendi

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına her iki sanık da katıldı.

Dev-Lis’in terör örgütü yapılanması kapsamında olup olmadığının sorulması için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

8 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, her dosyanın iki şüphelisi için “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından toplam 1’er yıldan 8’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER